Fem fine hoteller til rundt tusenlappen

Århus, Barcelona, Hoteller, København

Hotelljakt: Elsk og hat

Å finne hotell kan være noe av det morsomste/vanskeligste å gjøre når man skal planlegge en reise. Forholdet mitt til hotellsøking er blandet, jeg liker det godt, men vil gjerne ha best mulig hotell for minst mulig penger (hvem vil vel ikke det?), og det er ikke alltid mulig å finne.

Noen ganger unner jeg meg skikkelig gode hotellopplevelser, men det er ikke mulig eller vits i hver gang man reiser. Selv om lite tid tilbringes på hotellet, liker jeg å glede meg litt til å ha et hyggelig sted å komme tilbake for å slappe av etter en lang dag. Opp gjennom årene har jeg gått på noen smeller. Bilder kan virkelig lyve, og skuffelsen kan være stor når det koselige rommet med litt gammeldagse møbler viser seg å være et innrøkt rom med støv under sengen og skitt på badet. Selv om jeg har gått på noen bommerter ville jeg ikke vært disse opplevelsene foruten, for det er jo de man ler av i ettertid.

Uansett, her har jeg laget en liste over fem hoteller som har god standard og som gir value-for-money. Alle koster rundt tusenlappen eller mindre om du booker i litt god tid. Jeg har bodd på alle utenom ett, Praktik Bakery i Barcelona, det har jeg til gjengjeld booket og betalt for, og avbestilt fordi det ikke ble tur til byen likevel. Tipser om det fordi jeg har lest gode omtaler gjennom flere år, og føler det er en ganske safe anbefaling selv om jeg ikke har testet det selv.

Glasgow CC George Square002

Premier Inn (Glasgow)

Har booket hotell gjennom denne kjeden et titalls ganger, og aldri betalt over 1000 kroner per natt. Noen ganger har jeg fått dobbeltrom for 4-500 norske kroner – latterlig billig! Standarden er god, noen ganger får man til og med badekar, og det er alltid rent. I Glasgow har Premier Inn flere hoteller, men jeg anbefaler et av disse om du ønsker å bo sentralt: Buchanan Galleries, Charing Cross, George Square eller Argyle Street.

Glasgow er for øvrig en av mine yndlingsbyer, og denne bloggen mangler absolutt en reiseguide dit. Skal jobbe med saken!

PS: Premier Inn har hoteller i flere storbyer i Storbritannia.

Praktik Bakery (Barcelona)

Har hatt lyst til å bo på dette hotellet siden jeg leste om det i et magasin for noen år tilbake. Praktik Bakery er en del av hotellkjeden Praktik, som har flere unike boutiquehoteller i sentrum av Barcelona. Det som er spesielt med Praktik Bakery, er at det er et bakeri i lobbyen. Får det blitt koseligere liksom? Du får et rom til under tusen kroner om du er tidlig ute.

hub

Hub by premier inn (Edinburgh)

Hub by Premier Inn er et koselig og rimelig hotell med god beliggenhet i Royal Mile i hjertet av Edinburgh. Bodde her i påsken, og da lå det jammen meg en liten gave i form av sjokolade på rommet når vi sjekket inn. Utrolig hyggelig gest. Om du er tidlig ute, kan du så standardrom til så lite som 45 pund, og stort rom til 79 pund.

Hub by Premier inn er en slags underkjede av Premier Inn, konseptet er å tilby mindre rom på de beste lokasjonene i storbyer.

NB: Sengen på standardrommene er 137 x 190 cm, om du syns det blir for lite for to, anbefales stort rom.

Wakeup Aarhus (Århus)

Hotellet er splitter nytt, og ligger i  M.P.Bruuns Gade, like ved masse koselige butikker, restauranter og barer. Bodde på dette hotellet i august, booket da rommet dagen før og betalte 700 danske kroner, en relativt OK pris for et dobbeltrom med god beliggenhet.

Rommet er lite, men her har du det du trenger. Dusj, seng, tv og store vinduer som kan åpnes (stort pluss for det, liker ikke vinduer som ikke kan åpnes!). Hyggelig besetning, og stor og romslig foaje der du kan sitte å jobbe eller ta en kaffe med reisefølget.

Hotel Absalon (København)

Hotel Absalon ligger sentralt til like ved sentralstasjonen i København. Her får du enkle, men fine rom til en god pris om du bestiller tidlig.

Besøkte dette hotellet i februar, og bodde på superior room. Disse ligger i øverste etasje med fin utsikt, bad med badekar, eget minikjøkken og så videre. Disse rommene koster litt mer, men er absolutt verdt det om du planlegger å tilbringe litt tid på hotellet.

På frokostbuffeten er det godt utvalg med blant annet frukt, skinker og oster, masse godt brød, søtt pålegg og en super tebuffet for dem som liker det.

(Visited 970 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar