Mini-guide til New York

New York, Reise, USA

New York, New York

New York – for en urban og spennende by! Hittil har jeg besøkt byen to ganger, første gang for omtrent 13 år siden, og andre gang i år. Opplevelsen av byen var veldig ulik ved disse besøkene – første gang var det mest stas å se alle de typiske turistattraksjonene, og handle klær på kjøpesenteret Macy’s. Denne gangen var det spennende nabolag, vintageshopping, god mat/drikke som sto i fokus. Hovedformålet med denne turen var for så vidt også å besøke Hedda, en venninne som har bodd i New York i omtrent to år.

Kine (nummer tre i trekløveret) og jeg gjorde masse research før avreise, og lagde en oversikt over steder vi bare MÅTTE besøke. Flere av stedene har blitt blogget/instagrammet om x-antall steder, noe som gjør at forventningene blir relativt høye, og at man lett blir skuffet. Jeg mener, det var jo ok mat og service på flere av stedene, men det er ikke alle som klarer å holde på superservice når man har meterlange køer utenfor til enhver tid uansett.

Når det gjaldt hotell, googlet Kine seg fram til fantastiske 1 hotel Brooklyn Bridge – vil absolutt bo her ved neste besøk til byen også. Sett bort fra dette lille kuppet, fikk vi vel de aller beste New York-tipsene av Hedda.

Denne mini-mini-guiden er basert på mine to besøk til New York – planen er å utvide med flere steder etter hvert besøk.

Har du noen gode insider-tips? Del gjerne i kommentarfeltet!

grafitti brooklyn
New York supercrown
Dumbo 17
Dumbo 14
Dumbo 2
1 Hotel Brooklyn Bridge_Room_Detail_Hammock - Copy
Brooklyn
Ops 5
New York
Oslokaffe Brooklyn
New York 19
New York 13
New York 15
New York Maman
New York 16

Mini-guide til New York

Spisesteder

Jack’s Wife Freda: Jack’s Wife Freda ligger midt i smørøyet i Soho. Maten er tradisjonell amerikansk, men inspirert av Midtøsten. Her finner du retter som porsjerte egg med halloumni, libanesisk yoghurt med mynte og honning, samt belgiske vafler med rosevann, på menyen.

The Butcher’s Daughter: The Butcher’s Daughter er en plantebasert restaurant, cafe og juicebar. I løpet av en dag er det hele fire ulike menyer på restauranten, så dette er et sted du trygt kan spise flere dager uten å få lei av maten.

Five Leaves: Five Leaves ligger i trendy Williamsburg i Brooklyn. Her må du regne med lang kø om du kommer i rushtiden i helgen, vi ventet en hel time på bord. Five Leaves har en spennende brunsjmeny bestående av blant annet marokkansk eggerøre med spicy kikerter og grapefrukt bruleé.

Ops: Ops byr på et lite stykke Skandinavia i Brooklyn. Minimalistisk interiør, fokus på lokale råvarer, og pizza laget på surdeig i steinovn.

Roberta’s: Ujålete sted med supergod pizza i Brooklyn.

Gran Eléctrica: Behagelig atmosfære, god, meksikansk mat og Dumbos hyggeligste bakgård.

Bluestone Lane: Vi testet ferskpresset juice, rødbet-latte og brunsjtallerken, som besto av avocadotoast med posjert egg og en stor porsjon gresk yoghurt med honning og granola. Skal si vi ble mette. Det var egentlig veldig mye annet på menyen jeg også hadde lyst til å teste, for eksempel nybakt bananbrød, breakfast-bowl og toast med cashewnøttsmør og posjert frukt. Det får bli neste gang.

Chelsea Market: Dette er ikke en restaurant, men en mathall med samling av en rekke gode spisesteder – og noen butikker. Det er ikke hit du går for å kose seg i flere timer, men for å plukke med deg en god og smakfull lunsj on-the-go.

Smorgasburg: Matmarked som er åpent hver lørdag (i Williamsburg, Brooklyn) og søndag (i Prospect Park).

Kaffe

Det ble mange kopper kaffe i New York. Dette ble noen av favorittstedene:

Oslo Coffe Roasters: I Williamsburg i Brooklyn ligger Oslo Coffee Roasters. Her har de flere gode blandinger, noen med nordiske navn som Thor og Frøy. Navnevalget på kaffebaren er langt fra tilfeldig. Innehaverens kone har nemlig norske røtter. Må innrømme at jeg gikk innom på grunn av navnet, men kaffen var også veldig god, det samme var servicen.

Maman: Jeg skal være helt ærlig og innrømme at kaffen på Maman ikke er den aller beste jeg har smakt, men koppene deres er kanskje de søteste jeg har sett noengang, i tillegg har de veldig gode kaker.

Supercrown Coffee: New York turens aller beste kaffe drakk jeg (flere ganger) på Supercrown i Bushwick, Brooklyn. Lokalet er stort og rommer både brenneri og kafé. Stifteren har over 15 års erfaring som kaffebrenner, og det merkes, her er til og med filterkaffen supergod. I tillegg til god kaffe, har de lette retter som chiapudding, birhermusli og skyr. Sist, men ikke minst, har de også helt episke egg-sandwicher.

Magnolia Bakery: Å spise en red velvet cupcake på Magnolia Bakery must for nostalgiske SATC (Sex and The City) fans. Ok kaker og kaffe, veldig koselig location i Greenwich.

Jack’s Wife Freda og Bluestone Lane var blant brunsjstedene som hadde best kaffe.

GRATIS og/eller BILLIGE OPPLEVELSER:

New York er en relativt dyr by, særlig med dagens kronekurs. Når det er sagt, er det masse spennende man kan oppleve billig eller gratis.

Her er tips til ting du kan se/oppleve uten å sprenge budsjettet:

The High Line: The High Line er en nedlagt jernbane i New York, på Manhattans vestside. Jernbanen var i bruk fra 1934 til 1980, men siden 2009 er hoveddelen av banen bygget om til en lang og smal offentlig park. Når vi var i New York (mai/juni) var det utrolig grønt og fint i parken. Hotellet The Standard High Line ligger midt i denne parken.

Broene: Brooklyn Bridge er for mange et must å gå over når de er i New York, men også broene Williamsburg Bridge og Manhattan Bridge er verdt å se + gå eller sykle over. Anbefaler også å gå over Brooklyn Bridge på kvelden, det er helt magisk.

Brooklyn Heights: Koselig nabolag, gå ned til broen og nyt utsikten over Manhattan.

Central Park: Kanskje verdens mest kjente park? Perfekt for å gå eller jogge en tur, spise lunsj (hva med å ta med en piknik-kurv?), people-watching eller soling.

Takterasse-chill: Når du er i New York er det virkelig et must å ta en drink, eller bare nyte utsikten, fra en av byens mange takterasser.

Vandre i koselige nabolag: Forslag: NoHo, Nolita, Williamsburg, Dumbo, Bushwick, Tribeca og Brooklyn Heights.

BO

Har bare bodd på 1 hotel Brooklyn Bridge, men tror de andre hotellene i 1 hotels-kjeden holder like god standard.

Lonely Planet har laget denne fine listen over hoteller og hosteller i flere prisklasser.

På listen over steder jeg ønsker å overnatte på i New York, står Ace Hotel, Nolita Hotel Soho, The Ludlow og Refinery Hotel.

(Visited 1 030 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar