Bobleanbefalinger til 17.mai 2020

Drikke, Inspirasjon, Mat og drikke, Vintips

Det er ingen tvil om at årets 17.mai-feiring blir annerledes enn det vi er vant til, men noen tradisjoner er det heldigvis mulig å oppretteholde – for eksempel 17.mai-frokost med deilige bobler!

Her er noen bobleanbefalinger:

Copenhagen Sparkling Tea Company (179,-). Supert alkoholfritt alternativ. Økologisk, musserende drikk basert på hele 13 ulike te-typer. Smaker av jasmin, kamomille og hvit te – nam!

Moët & Chandon Impérial Rosé (459,-) Rosa champagne! Saftig smak med preg av røde bær som jordbær, bringebær og rips, samt modne ferskener og røde epler. Balansert syre og en fast mineralsk finish. Passer som aperitiff, men takler også krydder og kan fint kombineres med for eksempel gazpacho eller asiatisk mat. Glemte du å legge den til kjøling dagen før? Ingen fare, kan kjøles ned med isbiter og vann ca. 15-20 minutter før servering.

Champagne Launois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime (379,-) Årgangschampagne laget utelukkende på chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Smaker eple, sitrus og litt smør, innslag av mineraler. Veldig god alene, eller til for eksempel skalldyr.

Camillo Donati Malvasia Rosa Frizzante 2018 (229,-) Deilige, rosa bobler fra Langhirano, 20 minutter sør for Parma. Alle vinene til Camillo Donati er laget etter biodynamiske prinsipper, og blir spontanfermentert før de får en naturlig annengangsgjæring på flaske (dette kan gi noe bunnfall). Malvasia Rosa Frizzante har god lengde og smaker av eple, perfekt aperitif.

Corvezzo Prosecco (123,-) Nykommer i bestillingsutvalget til polet. Corvezzo Prosecco smaker av pærer, grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Passer til vegetariske retter og ost. God alene, men tror den også kan være spennende med en isbit og for eksempel plomme- eller mandarinsake + litt sodavann. Corvezzo Prosecco er økologisk produsert, tappet i flasker som er litt lettere enn vanlig, og fraktes i esker av resirkulert papp.

Jauma McLaren Vale Peek a boo Pet Nat (339,-). Juicy saker uten for mye syre. Smaker blodappelsin, røde bær og druer. God å drikke alene, men passer også til småvilt og lyst kjøtt.

Rødt, hvitt og blått – sparkling lager (45,-) Dette spesialbrygget er laget av Oslo Brewing Company spesielt for 17.mai! Ølet er fruktig og forfriskende, med humle som gir en balansert blomsteraroma og en tørr avslutning som minner om musserende vin.

Cinque Campi Particella 128 (269,-) Biodynamisk, hvit lambrusco. Tørr, fruktig og frisk med lang ettersmak. Passer til fisk, lyst kjøtt, småvilt og svin – og som aperitif, for eksempel med trøffelpotetgull.

(Visited 3 415 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar