Tips til en fin norgesferie-rute

Norge, Reise

I fjor høst var jeg en liten rundtur i Norge. Det er helt utrolig hva som går an å rekke på fem-seks dager med en effektiv rute.

Her er forslag til superfin rute der det er mulig å se mye og variert natur, sove på spennende steder og spise god mat.

Etappe 1: Oslo-Ringebu. Steder verdt å besøke i Ringebu: Annis Pølsemakeri og Hev Bakeri. Det er også mulig å gå en rekke spennende turer i området rundt Venabygdsfjellet.

Etappe 2: Ringebu-Juvet Landskapshotell (via Trollstigen). Stopp på veien: Avdemsbue for lunsj og snacks å ha med på veien og Sødahlhuset på Åndalsnes for kake/kaffe og lokale råvarer + miljøvennlige småting man kan kjøpe med. Juvet Landskapshotell er verdt hele turen i seg selv – har aldri sovet så tett på naturen (på hotell) – det er virkelig en unik opplevelse. Juvet består av flere små hotellrom/hytter som man leier, og en låve der all mat serveres rundt langbord. Maten lages av lokale råvarer, og serveres av veldig hyggelige folk. Anbefales!

Etappe 3: Juvet Landskapshotell – Bygdin Høyfjellshotell via Geiranger. Tips til stopp på veien fra Juvet til Bygdin, er Bakeriet i Lom og Brimibue. Bygdin Høyfjellshotell er et superhyggelig hotell som også ligger tett på naturen. I området rundt Bygdin er det flere spennende turer med ulik vanskelighetsgrad, her kan man prøve seg på alt fra Besseggen til familievennlige hyggeturer. En tur innom Valdresflye1389 for lunsj og vaffel er også veldig anbefalt å teste når man er i området.

Skulle gjerne vært enda lenger i Geiranger, det får bli neste gang. Kommer definitivt til å kjøre denne turen igjen!

rgesferie4
Norgesferie3
norgesferie6
Valdresflye
Juvet
uvet2
Valdresflye2
(Visited 850 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar