Urbania tester: Kajakkpadling i Oslofjorden

Aktiviteter, Inspirasjon

Foto: Espen Fåbeng/Mad Goats
Foto: Espen Fåbeng/Mad Goats

– Dette er for absolutt alle!, sier Stina Fure optimistisk. Hun er en av gründerne av selskapet Mad Goats, som arrangerer kajakk-kurs og turer i Norge.

Urbania har blitt invitert med for å teste ut hvordan det er å padle kajakk nedover Akerselva og ut i Oslo-fjorden. Turen vi skal være med på begynner ved Vulkan og ender ved Sørenga. På Facebook-siden til Mad Goats står det at «dette er en rolig del av elven og perfekt for både nybegynnere og de som har padlet litt før». Det er Tomas, den andre gründeren av Mad Goats, som skal følge oss på turen. Tomas er en erfaren padler fra New Zealand, og har jobbet flere somre ved Sjoa rafting. Nå satser han for fullt på Mad Goats sammen med Stina.

Kajakker
Kajakker og noe av utstyret. Foto: Camilla Hellum

Når Urbania ankommer Vulkan en solfylt formiddag er Mad Goats-teamet i gang med å pakke ut kajakker og utstyr. Vi får beskjed om å prøvesitte hver vår kajakk, ta på oss hjelm og redningsvest. På grunn av strålende vær slipper vi våtdrakt. Vi begynner å føle oss klare, men har likevel en del spørsmål. Hvordan styrer man? Hva skjer om man går rundt, sitter vi fast? Redder Tomas oss om vi ikke kommer oss ut av kajakken?

Tomas og Stina
Tomas Lars Hansson og Stina Fure driver kajakkskolen Mad Goats, som arrangerer turer i både elv og hav. Foto: Marte Talberg

Etter en kort innføring og forsikring om at det er helt ufarlig å tippe rundt, legger vi på tur nedover elva. Første delen føles ganske trygt da vanndybden er på maks en meter flere steder. Så lenge man unngår stenene er man safe. Det er så å si umulig å tippe rundt på så lav vannstand. Vi vinker til forbipasserende og nyter synet av Oslo fra vannet. Alle kommer seg over de små vannfallene uten å tippe.

Kajakk
Foto: Espen Fåberg/Mad Goats

Alt går fint til vi kommer til Grønland, hvor vi må gjennom en lang og mørk tunell for å komme ut i Oslofjorden. «All ferdsel skjer på eget ansvar» står det ved inngangen til tunellen. «Javel», tenker vi, og prøver så godt vi kan å navigere oss i mørket. Vannet lukter ekstra vondt her, man har heller ikke lyst til å falle uti i mørket, så motivasjonen og konsentrasjonen for å komme seg gjennom uten fall er stor. Det er litt spennende, litt skummelt, litt utfordrende og veldig gøy – spesielt når vi bokstavelig talt ser lyset i enden av tunnelen.

Da vi startet ferden ved Vulkan fikk vi beskjed av Stina om at vi kom til å kunne padle når vi nådde Oslofjorden. Det er delvis sant, og gøy er det derfor at det dukker opp noen minibølger rundt operabygningen vi kan surfe på. Etter å ha lagret bilder av operabygget og Barcode fra en ny vinkel i hodet, setter vi fart mot Sørenga, hvor turen ender.

Etter drøye to timer på vannet har vi funnet ut at kajakkpadling er både sosialt, gøy og for alle. Om en rolig tur i Oslo vekker mersmak, tilbyr Mad Goats også flere kurs og og turer. En fullstendig oversikt kan du se her.

Mad Goats - hund
Mad Goats har med seg verdens søteste lille maskot på tur.

Om Mad Goats

  • Ble stiftet av Stina Fure og Tomas Lars Hansson i 2015
  • Inspirasjon til navnet Mad Goats Fikk Tomas da han gikk innover fjellene på New Zealand for å padle kajakk. På turene hørte han brekking fra villgeiter, og etter hvert begynte han å brekke tilbake til dem.  Villgeitene har egenskapene han mener er viktig: Sterke, smarte, morsomme, tilpasningsdyktige, spreke og tøffe – akkurat som kajakkpadlere.
  • Tilbyr kajakkturer i både hav og elv
  • Priser for kurs og turer varierer på mellom 500-2500 kroner. Inkludert i prisen er lån av kajakk og alt utstyr.

Urbania fikk i forbindelse med dette innlegget sponset kajakktur av Mad Goats. 

(Visited 1 115 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar