Oslotips: Winemaker’s Dinner

Mat & drikke, Oslo

Winemaker’s Dinner arrangeres ofte og på ulike restauranter i Oslo. Konseptet går ut på at man spiser middag (ofte 4-6 retter) parert med vin fra en og samme produsent. Produsenten er gjerne også til stede under middagen for å fortelle om vinen som serveres.

Denne uken var jeg på Mangelsgården hvor det var Winemaker’s Dinner med Filipa Pato. Pato er en portugisisk vinmaker som lager vin etter biodynamiske prinsipper. Hun er engasjert og bestemt, med et ønske om å produsere ærlig, drikkevenlig og terroirtypiske viner, med moderat alkohol og god friskhet.

Vi fikk servert fem retter, blant annet glasert lammeribbe med varm eplekompott, blomkål og sopp med rømme + rugbrød, og poteter med brente mandler. Alt dette smakte godt, men høydepunktet var likevel avslutningen med Fønix økologisk blåmuggost, servert til Espirito do Baga 2015 (dessertvin) – det blir aldri feil!

Via Instagram har jeg fått en del spørsmål om hvor man finner ut når det er Winemaker’s Dinner. Som regel finner jeg ut om disse arrangementene via nyhetsbrevene til vinimportører, middagen med Filipa fikk jeg tips om via nyhetsbrevet til Vinarius.

(Visited 406 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar