Tips til fem gode kaffesteder i Oslo sentrum

Mat & drikke, Oslo

Ja, det finnes faktisk flere hyggelige steder å spise og drikke i og utenfor Karl JohanHer er fem av mine favoritter:

Esaias Vinbar (favoritt!): Esaias vin- og kaffebar åpnet i vegg-i-vegg med Bacchus Spiseri tidligere i år. Her serveres kaffe og frokost fra tidlig morgen, og (natur)vin på ettermiddagen. Interiøret er skikkelig hyggelig, og gir assosiasjoner til en fransk kafe. Prisene på mat er veldig gode, yoghurt med hjemmelaget müsli og bringebærsyltetøy ligger for eksempel på 42 kroner for en stor porsjon.

Svanen: Cocktail- og kaffebar som ligger midt i Karl Johans Gate. Mannen som har sørget for at Svaneapoket fra 1896 i dag er en cocktailbar, er Yunus Yildiz, tidligere daglig leder av Himkok. Han har sammen med et spennende og serviceinnstilt team laget en cocktailmeny med drinker inspirert av nordisk smaker (feks tyttebær). Svanen har åpent fra 15.00 daglig, og serverer kaffe og lunsj i tillegg til drinker.

Sentralen Kafe: Hit går jeg for å jobbe eller ha møter. Sentralen Kafe har god kaffe og småretter, men velg heller Sentralen Restaurant (som er vegg-i-vegg) for en hyggelig lunsj.

Stockfleths Tinghuset: Det finnes flere Stockfleths-filialer i sentrum, alle egner seg om du skal ha en kaffe i hånda. Skal du sitte ned, derimot, er Tinghuset den hyggeligste filialen. Litt mer plass og litt færre folk.

Fuglen Oslo: Fuglen Oslo er en av Oslos kuleste kaffe- og cocktailbarer. Kjeden har to (!) kaffebarer i selveste Tokyo i tillegg til to i Oslo. På Fuglen serveres kvalitetskaffe og bakverk fra tidlig morgen, og på transformeres stedet til en klassisk cocktailbar. Stedet er også en vintagebutikk, der alt du ser er til salgs.

Kaffe utenfor Oslo sentrum?

Les mer her: Oslos beste kaffesteder

(Visited 3 493 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar