Oslotips: Izakaya

Mat & drikke, Oslo

Et lite stykke Japan i Oslo

Izakaya er en liten perle som ligger godt gjemt i St. Olavs gate i Oslo. Du må nesten vite at stedet er der for å finne det, men det er egentlig bare et pluss. En Izakaya er en japansk gastropub, ordet betyr i (å være) zaka (zake, alkohol) og ya (sted/butikk) og har blitt sammenlignet med irske puber og amerikanske tavernaer.

Det er ikke bordreservasjon på Izakaya, så du må nesten bare ta turen og satse på å få bord. Om du ikke skulle få bord ligger det flere gode steder i nærheten, for eksempel Happolati og Tekehtopa.

På drikkemenyen finner du kun japansk drikke (med unntak av vinen). Alle drinkene er laget med japansk brennevin (scochu, sake, japansk whisky og umeshu). Fikk dessverre ikke testet noen av drinkene denne gangen, men skal definitivt få det til ved neste besøk, for det blir så absolutt et neste besøk. Jeg testet en øl av merket Sapporo, som er det eldste ølmerket i Japan.

Matmenyen er liten, men solid. Alle rettene er småretter ment for å deles. Testet følgende: Soba-salat med bokhvetenudler, tomater og valnøtter, edamamebønner, smørstekt shiitakesopp med ponzusaus, potetmedaljonger med teriyakisaus, strimlet kylling med saus og pannekake med ost og spiant. Alt var godt, men kyllingen og pannekakene var favorittene. Alle smårettene ligger på mellom 45-99 kroner, vi ble gode og mette av å dele 6 retter.

Du vet de stedene som får deg til å føle at du er i utlandet, og ikke Oslo, for et øyeblikk? Izakaya er et sånt sted. Her får du virkelig et lite stykke Japan midt i Oslo.

Adresse: St.Olavs gate 7, 0165 Oslo

Staycation izakaya 2
izakaya 50
Staycation izakaya
Izakaya 51
(Visited 1 022 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar