Mitt Oslo: Vibeke Klemetsen

Mitt Oslo, Oslo

Vibeke Klemetsen yoga

Vibeke Klemetsen er en dame med mange jern i ilden. I tillegg til å være yoga-instruktør og gründer av klesmerket Run & Relax, er hun forfatter av flere bøker (blant annet en om grøt – der er det masse digge oppskrifter!), og blogger på vibekeklemetsen.no.

Her deler hun sine aller beste Oslo-tips:

–  Jeg sverger til Ashtanga Yoga, og det beste studioet i byen ligger på Vulkan og heter Mysore Yoga Oslo. Her trener jeg hver morgen. Og siden det ligger nesten vegg i vegg med Mathallen er jeg ofte innom der for å kjøpe deilige matvarer eller spise lunsj etterpå.

Vibeke har ikke noe spesielt favorittstrøk i byen, men liker godt flere ulike bydeler.

– Jeg liker mange områder på forskjellige vis, alle bydelene har sin sjarm. Frogner er hyggelig, men det er også Løkka. Tjuvholmen og Aker Brygge leverer spesielt på sommeren, og så må jeg jo si at Kampen og Tøyen med Botanisk Hage også er nydelige steder i Oslo.

Hendrix Ibsen
Hver morgen drikker Vibeke kaffe på kaffebaren Henrdix Ibsen.

For lunsj og shopping i Oslo drar Vibeke gjerne til områdene Majorstua og Frogner.

– Hver morgen drikker jeg kaffe på Hendrix Ibsen Junior på Vulkan etter yoga. For sunne lunsjer drar jeg til The Juicery på Frogner eller på Krishna Restaurant på Colosseum. Enoteca i Bygdøy Allé har også fantastiske supper som er perfekte for jobb-lunsjer.

acaibowl 2 the juicery
Yoga-instruktøren sverger til juice og smoothiebowls til lunsj.

– Jeg elsker småbutikker som har en god miks av merker, og noen av mine favoritter er Magmalou i Skovveien og Babel på Grünerløkka. Ganni- og Holzweiler-butikkene i Hegdehaugsveien er også to favoritter, og det er et must å titte innom nyåpnede KOMA by Marte Krogh i Behrens gate på Frogner hvis man vil se på fine kreasjoner.

Vibeke på vei til middag på Tjuvholmen.
Vibeke på vei til middag på Tjuvholmen.

Hvor spiser du helst middag i hovedstaden?

– Min absolutte favorittrestaurant i Oslo er Bon Lio på Fredensborg. Mitt suprise 40-års lag ble feiret der med gode venner og det er en middag jeg sent vil glemme. Le Benjamin på Løkka er også en favoritt, med den beste franske maten du kan få i byen. Ellers er også Delicatessen, som både ligger på Løkka, Aker Brygge og på Majorstua en slager for meg.

Torggata botaniske 2
Friskt og fruktig på Torggata Botaniske.

– Det er ikke så ofte jeg er ute og drikker drinker, men Torggata Botaniske har fantastiske drinker, grønne planter og superhyggelig stemning.

Hva er det man bør gjøre i Oslo om vinteren? 

– Jeg er glad i naturen og det å være aktiv, så mine beste tips er å dra til Oslo Vinterpark på Tryvann, aketur i Korketrekkeren eller gå på skøyter på Frogner Stadion.

Frognerparken Vibeke Klemetsen
Når Vibeke tar med familien til byen ender de gjerne opp på Pokemon-jakt i Frognerparken.

Hva liker du best med å bo i byen? 

– Selv om jeg bor 10 min utenfor Oslo sentrum, rettere sagt på Stabekk, føler jeg at jeg bor veldig sentralt. Jeg liker tilgjengeligheten til alt, selv om jeg ikke alltid er så flink til å bruke det. Jeg elsker å være i byen for å få impulser, samt gå ut å spise og shoppe, men liker veldig godt å ha kort vei hjem til utkanten hvor jeg bor i grønne og rolige omgivelser.

– Jeg som er oppvokst i ei bygd i Trøndelag søker gjerne litt ut av bykjernen når jeg skal gå tur, og da er det marka som gjelder. Sæteren Gård er et favorittområde for oss, men av og til syns barna det er veldig gøy å dra inn til byen. Da er Frognerparken et utmerket område; perfekt for sykling, lek og Pokémon-jakt! Tjuvholmen har også blitt et område vi som familie liker å dra til. Rusle rundt, la barna være på Skur 13 som er en aktivitetshall for skating og sparkesykkel, spise lunsj og bade om sommeren.

Sjekk ut flere Mitt Oslo-intervjuer her:

Christine Dancke

Anders Husa

Mally and the Moon

Kaja Gunnufsen

Marte Bratberg

Emma Clare

 

(Visited 2 192 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar