Oslotips: Fyr Bistronomi

Mat & drikke, Oslo

Nytt stamsted

Som vanemenneske er jeg alltid på jakt etter nye stamsteder. Steder med hyggelig atmosfære og god mat. Le Benjamin, Tranen, Izakaya og Kverneriet er noen favoritter jeg alltid vender tilbake til. Her vet man hva man får; enkel, god mat og god service. Fyr Bistronomi er også et slikt sted. Besøkte restauranten for første gang for noen uker siden, og tenker allerede på når jeg kan dra tilbake.

Fyr åpnet dørene i fjor, og høstet raskt høyeste score på terningen fra samtlige av landets største aviser. Selv rakk jeg ikke å teste stedet i fjor høst, men fikk til gjengjeld et svært gode førstemøte med restaurantens uteservering i slutten av mai. Om sommeren har Fyr nemlig plass til rundt 150 gjester i hagen foran restauranten. Det er et lite under at man har klart å skape en nydelig, grønn oase midt i travle og trafikkerte Bogstadveien. Det er akkurat slike steder Oslo trenger om sommeren.

På Fyr møter bistro gastronomi, her serveres det mat som kan kategoriseres som «folkelig gourmet». Om sommeren kan gjester velge mellom stor og liten meny. Menyen er noe enklere enn «stor fyr» og «liten fyr» som serveres inne i selve restauranten, men rettene like spennende.

Vi gikk for liten meny, denne besto av fem retter. Alt var enkelt, ujålete, og veldig godt.

Først kom tre småretter på bordet; brød og smør, hjertesalat med røkte mandler og parmesan, og salat med norske tomater og burrata. Hovedretten var en hjemmelaget tortilla med guacamole, langtidsstekt kjøtt, syltet rødløk og hjemmelaget chilisaus. Til dessert fikk vi en blomsterpotte med is, sjokolademousse og stekt sjokolade. Anbefaler kaffedrinken deres til denne, en super kombo. Hele menyen kostet mellom 450-500 kroner.

Servitøren var hyggelig og oppmerksom, og kom med gode drikketips gjennom hele kvelden.

Gleder meg allerede til neste helaften på Fyr.

Adresse: Underhaugsveien 28

Fyr 2
Fyr 6
Fyr 7
Fyr
(Visited 1 823 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar