Hot yoga, pizza og Michelin – seks steder testet i Oslo den siste tiden

Mat & drikke, Oslo

Testing, testing

Noe av det beste jeg vet er å teste nye steder i favorittbyen, her er fem steder besøkt i Oslo den siste tiden:

Peloton: Sykkelverksted, bar og pizzarestaurant. På Peloton kan du få fikset sykkelen, og spise middag mens du venter. Jeg stakk innom for pizza og øl en regnfull torsdag før Haim-konsert på Sentrum Scene. Det var veldig vanskelig å velge fra den store menyen, så endte opp med å «safe» med en parma og teste noe nytt ved å velge «sylta sicilianer» med rømmedressing på siden. Syns absolutt Peloton er et av byens bedre pizzasteder, kommer garantert tilbake for mer.

Fyr Bistronomi: Fyr åpnet dørene i fjor, og høstet raskt høyeste score på terningen fra samtlige av landets største aviser. Selv rakk jeg ikke å teste stedet i fjor høst, men fikk til gjengjeld et svært gode førstemøte med restaurantens uteservering i slutten av mai. Om sommeren har Fyr nemlig plass til rundt 150 gjester i hagen foran restauranten. Det er et lite under at man har klart å skape en nydelig, grønn oase midt i travle og trafikkerte Bogstadveien. Det er akkurat slike steder Oslo trenger om sommeren.På Fyr møter bistro gastronomi, her serveres det mat som kan kategoriseres som «folkelig gourmet». Om sommeren kan gjester velge mellom stor og liten meny. Menyen er noe enklere enn «stor fyr» og «liten fyr» som serveres inne i selve restauranten, men rettene like spennende. Har skrevet et eget innlegg om Fyr, sjekk det ut her.

Statholdergaarden: En venninne og jeg har som mål å spise på alle Oslos Michelin-restauranter i løpet av ett år. Det føltes naturlig for oss å begynne med Statholdergaarden, som er Norges eldste Michelin-restaurant. Vi valgte å gå for en fem-retters, men med apetizers, hvileretter og petit fours ble det mye mer, og vi ble utrolig mette av hele seansen. Flere av apetizerne var veldig gode (særlig den russiske rødbetsuppen),  det samme var forretten, men hovedretten var dessverre noe skuffende. Kjøttet var senete og altfor rødt. Servicen var god, men vi stusset litt over at personen som serverte oss kaffe sa at den var fra Kenya i Sør-Afrika. Videre var det litt rart at én kopp koffeinfri kaffe kostet like mye som en hel kanne ferskbrygget kaffe fra Tim Wendelboe. Bare småplukk, altså, men likevel. Alt i alt en spennende opplevelse, det blir interessant å sammenligne med de andre stjernerestaurantene i Oslo.

Den Franske Sal: Det er nok ikke alle som vet at det ligger en kafé inne på Nasjonalmuseet. Den Franske Sal byr på deilige lunsjretter, afternoon tea og kaker. Bordene, som vanligvis er dekket med hvite duker, står bare i sommer for å tiltrekke turister. Det er forståelig, men håper virkelig hvite duker og blomster kommer tilbake til høsten – det virkelig dét som gir stedet det lille ekstra når det gjelder stemning. Maten er god uansett.

Bikram Hot Yoga: Testet hot yoga for første gang i San Diego, og likte det veldig godt. Selvom det er litt for svett, har varmen for min del en positiv effekt på treningsøkten. Ved Homansbyen ligger Bikram Hot Yoga Oslo. Her er det mulig å teste mange typer yoga, men alt praktiseres i et oppvarmet rom. Jeg testet «full pakke» (intensiv yoga etterfulgt av yin), en interessant opplevelse men tror ikke jeg gir opp treningen på Crossfit Oslo og yogaen der med det første.

Pedro’s: Fantastisk vinbar som ligger i Hegdehausveien. Her får du kortreist mat og naturvin. Venninnen min Nora (som har veldig god peiling på vin) har skrevet et eget innlegg om Pedro’s, les det her.

pedros 12
pedros 9
Fyr 2
(Visited 1 284 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar