Oslotips: Den gamle skobutikken

Mat & drikke, Oslo

Belgisk vaffel med kokoskrem, sjokolade og frukt. Foto: Ken Margetts
Belgisk vaffel med kokoskrem, nøtter og frukt. Foto: Ken Margetts

Jeg har lenge hatt lyst til å teste de belgiske vaflene på Den gamle skobutikken, og på søndag var endelig tiden inne for å gjøre det.

Den Gamle skobutikken ligger i Strøget like ved gamle Eldorado kino, vis a vis Angst bar, og serverer belgiske vafler hver søndag mellom 13 og 17. Lokalet er stort og hyggelig med mange sitteplasser.

Foto: Jarli&Jordan
Foto: Jarli & Jordan

…de har også tidenes søteste tapet på en av veggene.

den-gamle-skobutikken-2

Om man er en stor gjeng er det mulig å kapre det største bordet som er plassert i et hjørne omgitt av grønne planter. På søndag var vi bare to, og nøyde oss med et annet hyggelig bord.

På søndagens meny sto to varianter belgisk vaffel; en grov type toppet med avocadokrem og manchego, og pepperkakevaffel toppet med enten blåmuggost og fikenmarmelade, eller med multekrem og multer. På menyen sto også ferskpresset appelsinjuice og mimosa.

den-gamle-skobutikken-3
Pepperkakevaffel med multekrem. Foto: Camilla Hellum

Venninnen min valgte blåmuggost-varianten og jeg valgte den med multer, begge var gode. Vaffelen kunne kanskje vært liiiiitt søtere, men ellers god.

I tillegg til gode vafler, var det utrolig hyggelige ansatte. Vi var de første som kom da det åpnet, og følte oss ivaretatt fra første stund. Da vi bestilte i baren fikk vi beskjed om at vi gjerne måtte gi tilbakemelding på hvordan det smakte fordi det var første gang pepperkakevarianten ble laget. Servitøren spurte oss også om hva vi synes da vi hadde spist opp. De ansatte virket oppriktig interessert i at vi skulle få en god smaksopplevelse, og var villige til å endre på topping/oppskrift om nødvendig, det er sinnsykt bra og hyggelig – og noe som bør praktiseres flere steder!

Jeg kommer definitivt tilbake, neste gang er planen å bestille den salte varianten og mimosa, og kanskje en søt til dessert. Gleder meg allerede.

(Visited 5 860 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar