Mitt Oslo: Anders Husa

Mitt Oslo, Oslo

Foodie Anders Husa har gitt seg selv et oppdrag: Han skal spise på alle de beste restaurantene i Skandinavia, og alt skal dokumenteres på nettsiden andershusa.com. Husa har en helt egen evne til å formidle matopplevelser på en kompleks og detaljert, men samtidig lettfattelig, måte. Anbefaler virkelig å sjekke ut bloggen hans om du trenger restaurant-tips eller bare vil drømme deg bort og nyte fine bilder.

Her deler han sine beste Oslo-tips:

Sentralen i Øvre Slottsgate har blitt en favoritt i byen for lunsj. Det er alltid åpent, maten er digg og rettene kan bestilles i ulike størrelser som gjør det enkelt å dele om man vil.

supreme-roastworks-andershusa-urbania-magasin-2015-4
Supreme Roastworks er en av favorittkaffebarene til Anders. Foto: Anders Husa

supreme-roastworks-andershusa-urbania-magasin-2015-5
(Minst) en kopp kaffe om morgenen er viktig. Foto: Anders Husa

Anders bor på Grünerløkka, i gangavstand til flere av sine favorittsteder.

– Kaffe drikker jeg enten på Tim Wendelboe eller Supreme Roastworks, som huser flere av Oslos dyktigste baristaer. Nå har jeg til og med bosatt meg midt i mellom de to kaffebarene for minimal gåavstand om morgenen.

pjoltergeist-andershusa-urbania-magasin-2015-6
Pjoltergeist er Anders’ favorittrestaurant i Oslo. Foto: Anders Husa

Å reise og spise på restauranter er en stor del av hverdagen til Anders. Selvom han jevnlig tester nye steder, vender han ofte tilbake til favorittene når han skal ut å spise i hovedstaden.

Pjoltergeist har vært min favorittrestaurant i Oslo helt siden de åpnet, og maten blir bare bedre og bedre. Kjøkkensjefen Atli er et geni når det gjelder å lage enkle, men velsmakende barretter med fantastiske råvarer – og stemningen og musikken er upåklagelig. Andrevalget er Le Benjamin eller matbaren på Arakataka.

Pjoltergeist skuffer aldri. Foto: Anders Husa
Pjoltergeist skuffer aldri. Foto: Anders Husa

Territoriet på Grünerløkka er favorittvinbaren til Anders. Foto: Anders Husa

Hvor går du for en drink?

– Hvis jeg ikke er på Pjoltergeist så er det fordi vi sitter på Territoriet og nyter et glass med Pflüger eller Morgon. De har i tillegg en vanvittig gin tonic-meny, men for cocktails stikker vi gjerne på Bettola eller Torggata Botaniske. Når klokka bikker midnatt og vi allerede har vært innom Territoriet, Pjoltergeist, Le Benjamin, Arakataka og Territoriet igjen, så ender gjerne kvelden på Himkok, Bar Lardo eller Bar Robinet.

St Hanshaugen

Mataskribenten liker godt å gå tur i og rundt bykjernen.

– Jeg elsker å gå tur i Oslo. Det er slik jeg har blitt kjent med byen helt siden jeg flyttet hit. Siden vi bor på Grünerløkka er det gjerne utgangspunktet, og derfra går vi enten langs Akerselva opp til Torshov, over St. Hanshaugen, ned til Bislett eller helt til Frogner. Det er også fint i Botanisk Hage på Tøyen.

Hvor shopper du? 

– Vintage-stæsj kjøper jeg på Fransk Bazar i Grüners gate, mens Futura er fint for Skandinavisk design. Plater shopper jeg på Big Dipper, kjøtt hos Anni’s Pølsemakeri på Mathallen, men for de diggeste naturvinene må man (dessverre) til København på den lille butikken til Solfinn som heter «Rødder & Vin».

xich-lo-andershusa-urbania-magasin-2016-9
Hvor drar du for å spise noe søtt? 

– Det er ikke ofte jeg drar et sted i ens ærend for å spise noe søtt, men folk burde sjekke ut det nye Xích Lô Asian Bakery & Tapas på Vikaterrassen. Det er en av Norges aller fremste bakere og konditorer som står bak de fantastiske bakverkene som Coconut Honey Bun og Lemongrass Brioche.

Hva er det turister absolutt bør gjøre i Oslo?

– Turister som kommer til Oslo må gå rett til høyre når de går ut av Oslo S, så de slipper å tråle seg gjennom Karl Johan og bli lurt inn på en av de mange turistfellene. Styr unna Egon, T.G.I. Friday’s, Peppes Pizza, Hard Rock Café, Jensen’s Bøfhus og tilsvarende. Alt annet enn dette er mer interessant i Oslo!

(Visited 3 503 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar