@Oslotips deler sine beste Oslotips

Aktiviteter, Inspirasjon, Kultur, Mat & drikke, Oslo

Sigurd Liverod
Det er Sigurd Liverød (foran) som står bak den populære Instagram-profilen @Oslotips.

Instagram-profilen @Oslotips ble opprettet og drives av 24 år gamle Sigurd Liverød fra Stavern.

Daglig deler han steder man kan se, spise, drikke og kose seg i Oslo til omtrent 8500 følgere.

Hvorfor opprettet du @Oslotips?

– Da jeg flyttet til Oslo for å studere, brukte jeg mye tid på å finne ut hvor ting var. Jeg søkte mye på nettet og forhørte meg med venner som hadde bodd i Oslo en stund. Det tok mye tid og jeg syns det var vanskelig å få oversikt over hvor det var gøy å dra for å finne på noe enten alene eller sammen med venner, forteller han.

Etter to år i hovedstaden følte Liverød at han hadde blitt kjent med de skjulte perlene i Oslo, og at det var på tide å dele med flere.

– Oslotips er stiftet og driftes stort sett av meg, men også av og til med hjelp fra kjente og kjære. Hensikten med Instagram-profilen er å gi et personlig og autentisk preg på bildene og tekstene jeg legger ut. Oslotips tipser kun om de beste og helst skjulte perlene i Oslo som folk flest ikke vet om. Dette for å vise at Oslo ikke er en kjedelig by, men at det finnes utallige muligheter. Det er også viktig å nevne at jeg kun tar kontakt med de restaurantene, butikkene og tilbyderne i Oslo som jeg selv liker.

I skrivende stund har profilen nesten 8500 følgere.

Hvorfor er Oslo en så bra by, mener du?

– Oslo er en fantastisk by. Det er ikke mange storbyer som kan skilte med så mye som Oslo kan. En liten spasertur så er du nede ved sjøen, en liten tur med t-banen så er du i skogen. På sommeren har vi de flotte øyene og på vinteren har vi Nordmarka med fantastiske skiløyper. På Frogner er det litt finere, mens på løkka får du den litt mer avslappende stilen. Oslo har så mye at du tidlig en dag kan gå blant mygg og klegg i skogen, og senere på dagen spise kanelbolle og drikke IPA på Løkka.

Her er @Oslotips’ absolutte favoritter:

Aktivitet

Det andre teatret
Foto: Sigurd Liverød/@Oslotips

Det Andre Teatret. Jeg har vært der utallige ganger, og jeg ler så jeg gråter hver gang jeg er der. Skuespillerne er utrolig dyktige. Og det fine med teatret er at det koster veldig lite. Utrolig bra underholdning til lav pris.

Lunsj
Cafe Sør er et veldig bra sted. De serverer smakfulle, sunne og billige lunsjretter. De har også et studenttilbud der du får alle retter til kun 100 kr. Jeg har tilbragt mye tid på Cafe Sør. Atmosfæren er rolig og avslappet.

Middag

Liker du indisk? Da bør du dra til New Anarkali på Løkka. Det må være den beste indiske jeg har smakt hittil i Oslo. Min favoritt er lamb garlic.

Hells kitchen
Foto: Sigurd Liverød/@Oslotips

Liker du ikke indisk? Da bør du dra til Hell’s Kitchen like ved Youngstorget. Pizzaen er en av de beste jeg har smakt i Oslo. God pizza og god øl.

Kaffe

Fuglen
Foto: Sigurd Liverød/@Oslotips

FuglenDenne caféen er kjent for sin høye kvalitet på kaffen. Kaféen er også ganske stilig med sin tøffe retrostil.

Øl
Colonel Mustard. Der serverer de masse digg øl og god mat, og så har de i tillegg en haug med brettspill. Du trenger ikke spise for å være der, men du må nok ta deg noe å drikke.

Drink
Skyggesiden bar. En franskinspirert bar med sinnsykt gode drinker. Prøv Whiskey sour!

Noe søtt

Le crêpes de elen
Foto: Sigurd Liverød/@Oslotips

Le Crepé d’Elen på Frogner er en skikkelig sjarmerende liten café med nydelige crepes. Her er det få bord, så ikke ta med for mange venner. Passer perfekt til en date.

Hva er din absolutte Oslo-favoritt?

– Det Andre Teatret er min aller største favoritt. Stedet passer til så mye. Ta med deg foreldrene dine, ta med deg studiekameratene dine eller ta med deg kjæresten din på date. Daten er garantert suksess om du drar hit.

(Visited 2 366 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar