Frokost er både dagens beste måltid, og nødvendig for å komme seg gjennom dagen, spør du meg.
Selv får jeg lett hang-up på en spesiell frokostrett, også spiser jeg den helt til jeg blir lei. I fjor gikk det mye i ulike smoothies, luksusgrøt og bananpannekaker.
I det siste har jeg hatt mest lyst på yoghurt, frisk frukt og granola. Dette er godt og enkelt, men kan gjøres på mange ulike måter.
Granola kan du kjøpe, eller lage selv.
Oppskrift på hjemmelaget granola:
- 5 dl havregryn
- 0,5 dl valnøtter
- 0,5 dl mandler
- 0,5 dl hasselnøtter
- 0,5 dl linfrø
- Kokosmasse
- Gojibær
- Rosiner
- Litt olje
- 0,5 dl vann
- Honning
Skru ovnen på 180 grader. Bland havregryn og hakkede nøtter med litt lunkent vann, olje og honning. Det kan være lurt å røre ut honningen i vannet før du heller over havre- og nøtteblandingen. Hell massen over på en bakepapirkledd stekeplate, og fordel utover. Stek i ovnen i ca. 15 minutter (til massen den er helt tørr). Det kan være lurt å slippe ut damp iblant og røre om på granolaen underveis så den ikke brenner seg. Når granolaen er ferdig stekt, men fortsatt varm, blander du inn gojibær, rosiner og kokosmasse. Avkjøl, og hell over i en kakeboks.
I tillegg til granola trenger du:
- Gresk yoghurt (eller kokosyoghurt)
- Frukt eller bær
Hell granola i et glass og dekk med yoghurt. Kutt frukt, og legg på toppen. Vi brukte granateple, physalis, appelsin, jordbær, bringebær og banan. Om du ønsker kan det være godt med litt honning og et dryss kanel.