Oslotips: Oslo Raw

Mat & drikke, Oslo

SONY DSC
Oslo Raw ligger på Adamstuen i Oslo.

Noe av det beste med å bo i Oslo er at det stadig dukker opp nye og spennende kafeer og spisesteder. Oslo Raw er et av dem, og lørdag ble dagen jeg endelig fikk kommet med ned dit for en fresh lørdagsbrunsj.

SONY DSC

Oslo Raw driver med kurs, catering og eventer innen raw food, samt eget bakeri på Adamstuen Torg. Bakeri blir kanskje en litt misvisende betegnelse i og med at ingenting av det som selges der er stekt. Raw food er nemlig rå mat som ikke er prosessert eller varmet opp over 42 grader. Oslo Raw er også vegansk, så her får du ingen retter med kjøtt eller melkeprodukter. Selv om jeg ikke er veganer selv, prøver jeg å ha et balansert kosthold med mye frukt og grønt, og en kjøttfri mandag i ny og ne.

SONY DSC
Nam! Friskt og godt.

Menyen på Oslo Raw viser at man ikke alltid trenger kjøtt eller meieriprodukter for å lage spennende mat. Her finner du alt fra chiapudding og bowls til salater og kaker.

Raw balls med kokos og sjokolade.
Raw balls med kokos og sjokolade.

Vi bestilte acai bowl, raw balls med kokos og sjokolade og en spennende kaffedrikk hver. Venninnen min valgte en variant med sjokolade og krydder, og jeg testet en ginger latte, begge laget på havremelk. Ginger latten var veldig sterk i smaken, men god til acai bowlen. På drikkemenyen sto også masse te, samt matcha latte for de som liker det.

SONY DSC
Ginger latte!

Acai bowlen var faktisk en av de bedre jeg har smakt! Frisk og god med tydelig bringebærsmak og deilig topping. Raw-granolaen var supergod, jeg hadde definitivt kjøpt med meg hjem om det var mulig. Raw ballsene var også veldig gode, smakte faktisk nesten som sjokoladetrøfler selv om de ikke inneholder sukker. Utrolig hva dadler og rå kakao kan gjøre for smaken!

Vi kom innom i 12-tiden, da var det mange bord ledige men det ble fort fullt. Vi valgte å sitte på puter på gulvet ved vinduet, og kom i skikkelig god og avslappet lørsdagsstemning.

(Visited 5 134 times, 3 visits today)

Legg igjen en kommentar