Nyttårsmeny 2017
Snart er det nyttårsaften, for min del betyr det å spise og drikke seg inn i det nye året i godt selskap med venner og/eller familie.
I år skal nyttårsaften feires her hjemme, det betyr at jeg skal være kokk, og menyplanleggingen er derfor godt i gang. Her blir menyen som følger: Laks med philadelphia, miniasparges og sennepssaus til forrett, kalkun med tilbehør til hovedrett, og sjokolademousse til dessert (oppskrift her).
Vinanbefalinger til maten:
Forrett: 3 Winner Riesling Trocken (varenr 8015101), 124,90 kroner
Hovedrett: Nuiton-Beaunois Bourgogne Ht Ct de Beaune La Dalignière (varenr 1442201), 189,90 kroner
Dessert: Churchill’s Reserve Port (varenr 324604), 79,90 kroner
Som velkomstdrink blir det sannsynligvis kir royal, og ved midnatt en god flaske musserende. Når det gjelder bobler, har jeg fått anbefalinger i alle prisklasser av markedssjef i Mostue Grape Selections, Kristin Alsvik.
Bobletips:
Budsjett: Solér Jové Brut Rosé (varenr 9724801), 128,90 kroner
Middels: de Chastenay Crémant de Bourgogne Brut Millésimé (varenr 731401), 169 kroner
Eksklusiv: Gonet-Medeville Blanc de Noirs 1er Cru Brut, (varenr 6693501), 324,90 kroner
Ønsker for øvrig alle en kjempefin nyttårsaften og en riktig godt nyttår!