Favorittrestauranter i Oslo 2017

Mat & drikke, Oslo

Matåret som gikk

2017 har vært et spennende år på mange måter. Ny jobb, mer reising og mer blogg. Det kan jeg like. På matfronten har det også vært et godt år, jeg har hatt mange fine matopplevelser både hjemme i Oslo, og i utlandet.

Her kommer en liten guide til restauranter som har levert i året som gikk. Noen av stedene har jeg vært på flere ganger, mens andre kun én gang. Jeg er nemlig et vanedyr, og er litt for dårlig på å teste nye steder, det gjelder både restauranter og feriedestinasjoner – men et slags mål for neste år er å blir bedre på nettopp dét.

Her er en liste over restauranter som har levert i 2017:

Le Benjamin – min absolutte favorittrestaurant i Oslo. Alltid spennende meny, god mat og god service. På Le Benjamin får man tradisjonell, fransk mat. Retter med hummer, sjøkreps, due og entrêcote står som regel på menyen. Dessertmenyen har alltid godt og deilig utvalg, vanskelig å velge hva man skal gå for.

Pascal – nok et fransk sted. Pascal er mer low-key enn Le Benjamin, og passert best for lunsj (egentlig kun fordi filialene stenger tidlig, én har åpent til 19.30). Her får man quiche, croque madame og andre gode retter, samt supergode kaker.

Izakaya – en liten perle som ligger godt gjemt i St. Olavs gate. Izakaya er en japansk gastropub, og her får du gode (og billige) småretter, samt godt utvalg japansk drikke. Har tidligere skrevet en egen sak om Izakaya, den kan du lese her.

Klosteret – stemningsfull restaurant som ligger i et kjellerhvelv. Her er det ingen lamper, kun levende stearinlys. Matprofilen er klassisk med innslag av moderne kjøkken. Her er det fokus på sesong og norske råvarer. Perfekt for en middag med familien eller vennegjengen, eller en romantisk middag for to.

Smia – koselig restaurant og galleri på Vålerenga. God mat, god service og unik stemning.

Tranen – på Tranen får du uten noen som helst tvil Oslos beste pizza. Jeg kommer tilbake igjen og igjen for trøffelpizza og tiramisu. Skuffer aldri.

Happolati – asiatisk fusion med innslag av norske klassikere. På julemenyen sto for eksempel potetlomper med kimchi og fritert pinnekjøtt! På Happolati er det lagt opp til at man skal dele flere småretter, alle basert på norske råvarer. Måltidet avsluttes alltid med en av restaurantens klassikere; søte baos. Disse er helt sinnykt gode. Nesten verdt turen alene.

Tekehtopa – i samme bygning som Happolati ligger Tekehtopa (apotheket baklengs). Her serveres enkel og smakfull italiensk bistromat. Koselig atmosfære og god service.

Har for øvrig også spist enkle, gode måltider på Koie Ramen, Kverneriet, Markveien mat- og vinhus og Håndverkerstuene.

Ønsker for neste år er selvsagt Maaemo, har også veldig lyst til å prøve Pjoltergeist, Arakatata og Statholdergaarden.

Izakaya 10
Staycation izakaya
Le Benjamin 11
Hummer Le Bejamin
(Visited 1 468 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar