Oslotips: Izakaya

Mat & drikke, Oslo

SONY DSC
Soba-salat med bokhvetenudler, gulrotstrimler, tomat, valnøtter, ruccola og dressing.

Izakaya er en liten perle som ligger godt gjemt i St. Olavs gate i Oslo. Du må nesten vite at stedet er der for å finne det, men det er egentlig bare et pluss. En Izakaya er en japansk gastropub, ordet betyr i (å være) zaka (zake, alkohol) og ya (sted/butikk) og har blitt sammenlignet med irske puber og amerikanske tavernaer.

Jeg tok turen en fredag kveld sammen med en venninne, vi kom i halv seks-tiden og da hadde stedet allerede begynt å fylle seg opp. Vi fikk bord mellom fire andre gjester, men det var egentlig bare hyggelig. Det er ikke bordreservasjon på Izakaya, så du må nesten bare ta turen og satse på å få bord. Det er utrolig hva de ansatte klarte å utnytte av plass, og i løpet av kvelden var det bare et fåtall vi la merke til som forlot stedet i stedet for å ta en drink i baren og vente på bord.Om du ikke skulle få bord ligger det flere gode steder i nærheten, for eksempel Happolati og Tekehtopa.

Izakaya-redigert-1

Vi startet kvelden med å bestille drikke, jeg testet en øl av merket Sapporo, som er det eldste ølmerket i Japan. På drikkemenyen finner du kun japansk drikke (med unntak av vinen). Alle drinkene er laget med japansk brennevin (scochu, sake, japansk whisky og umeshu). Fikk dessverre ikke testet noen av drinkene denne gangen, men skal definitivt få det til ved neste besøk, for det blir så absolutt et neste besøk.

SONY DSC
Strimlet kylling med kremet, spicy saus.
SONY DSC
Edamamabønner!

Matmenyen er liten, men solid. Alle rettene er småretter ment for å deles. Vi bestilte seks retter på deling; soba-salat med bokhvetenudler, tomater og valnøtter, edamamebønner, smørstekt shiitakesopp med ponzusaus, potetmedaljonger med teriyakisaus, strimlet kylling med saus og pannekake med ost og spiant. Alt var kjempegodt, men pannekakene og potetmedaljongene var supergode. Alle smårettene ligger på mellom 45-99 kroner, vi ble gode og mette av å dele 6 retter.

Du vet de stedene som får deg til å føle at du er i utlandet, og ikke Oslo, for et øyeblikk? Izakaya er et sånt sted. Vi følte virkelig at vi hadde fått et lite stykke Japan midt i Oslo.

Adresse: St.Olavs gate 7, 0165 Oslo

(Visited 37 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar