Noen gode vinbarer i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Lyst på et glass med god vin, og kanskje noe snacks til? Sjekk ut et av disse stedene da vel!

Territoriet 1

Territoriet

Favorittvinbar på Grünerløkka. Mye godt på glass, alt servert i verdens beste glass fra Zalto.

Adresse: Markveien 58

Andre til høyre

Oslos fineste bar! Mye gode viner på glass, og spennende drinker for de som er i humør til det.

Andre til Høyre ligger i Torggata nær flere gode spisesteder, så passer fint å kombinere med et eller flere mat- og drikkestopp (for eksempel Girotondo vis-a-vis eller Håndslag i første etasje).

ADRESSE: YOUNGS GATE 19

andre til hoyre 4
Graadi

Grådi

Et skikkelig favorittsted på Tøyen! Godt utvalg naturviner (mest på flaske) og digg brunsj/middag. Hyggelig uteservering om sommeren, og stemningsfullt inne om høsten/vinteren.

Adresse: Sørligata 40B

Eff eff

Veldig hyggelig nabolagsvinbar på Fredensborg. Godt utvalg vin, østers (franske, norske, og noen ganger kanadiske) og småretter.

Adresse: Fredensborgveien 22A

Eff Eff
Katla 2

Katla

Består av to avdelinger og passer for en uformell kveld med barsnacks (som guacamole og lammekebab), eller en helaften med flere serveringer. Gode viner på glass og flaske finnes i begge avdelinger.

Adresse: Universitetsgata 12

Brutus

Spennende og eksperimentell naturvinbar/restaurant på Tøyen. Her kjører de sin egen stil – heia det. Spør om drikketips, og få servert noe digg/overraskende.

Adresse: Eiriks Gate 2

Brutus
Lasarett

Lasarett

En liten (bokstavelig talt!) perle på Torshov. Alltid mye godt på glass, god stemning, og oster/skinker/mandler om man skulle trenge litt snacks til vinen. Lasarett kjører ofte smakinger til en svært god pris – følg med på Instagram for oppdateringer.

Adresse: Torshovgata 15

Imperial

Vin- og snackbar startet opp av de tidligere Maaemo-ansatte Luke Henderson og Jefferson Goldring. Spennende vinkart og småretter, som alle har britisk preg – her får du for eksempel gorumet-hashbrowns. Vegg-i-vegg ligger fine-dining restauranten The Tea Room, som også anbefales på det varmeste.

Adresse: Youngs gate 9

Imperial Oslo
Dr kneipps

Dr Kneipps vinbar

En av Norges eldste vinbarer finner du nederst i Markveien på Grünerløkka. Uformell, koselig stil og mye gode klassikere på glass. Må også nevne den bakte ostekaken, som sammen med et glass portvin er den perfekte avslutningen (eller starten?) på en bra kveld.

Adresse: Torvbakkgata 12

Esaias Vinbar

God mat i form av småretter, god service, mye bra på flaske (varierer gjerne fra dag til dag og uke til uke – så her får du sjelden det samme).

Stor uteservering om sommeren. Et sted jeg stadig kommer tilbake til.

Adresse: Dronningens Gate 27

Esaias lowres
nektar

Nektar Vinbar

Nektar leverer alltid – stemningsfullt og koselig, hyggelige folk, god mat og MYE bra vin på glass. De bak baren trenger ikke mange stikkord for å anbefale noe som er midt i blinken.

På menyen er det retter som gnocci med hjemmelaget pesto, sardin/pistasje/aioli-toast og macandcheese – anbefaler alt. Nam!

Adresse: Fredensborgveien 42

(Visited 3 953 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar