Mini-guide til Bergen

Bergen, Norge, Reise

Gourmetreise til Bergen

Tur sponset av Visit Bergen og Hotel Norge

I august var jeg på jobb- og bloggtur til Bergen sammen med foodies Melissa Hegge, Lars Fredriksen (Lars Spiser) og Celine fra Stockholmfood. Vi ble alle invitert på turen av sjefsmatblogger Anders Husa.

Hovedformålet med reisen til regnbyen var å teste Chef’s Table på Restaurant Nova, men jammen ble vi ikke tatt med på noen av Bergens beste restauranter også. Har tidligere vært flere ganger i Bergen, men formålet har da vært å lage radiodkumentar – mat og drikke har med andre ord ikke vært i fokus.

I denne mini-guiden tipser jeg kun om hotell og spisesteder. Skal du til Bergen for første gang, er selvsagt Fløibanen, Bryggen og sightseeing rundt Grieghallen must å få med seg. Bergen har mange gode kaffebarer å by på, blant annet Kaffemisjonen og Godt Brød, som etter min mening har noen av landets beste boller.

Neste gang kan jeg gjerne tenke meg å teste enda flere kaffebarer og Lysverket.

bergen 3
hotel norge 3

Hotel Norge

Etter nesten to år med totalrenovering, gjenåpnet Hotel Norge by Scandic i Bergen i slutten av juni. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1885 (!), og har med sin sentrale plassering vært et viktig møtepunkt i Bergen sentrum i mange, mange år. Den omfattende renoveringen som har pågått de siste to årene har kostet i overkant av 600 millioner kroner, og hele hotellet har nå et moderne, nordisk og skikkelig fresht uttrykk.

Jeg var så heldig å få en oppgradering under oppholdet på Hotell Norge, og tilbrakte to dager i den herlige Dolk-suiten. Rommet har blant annet to bad og verandaer, badstu, badekar, sofaområde, stor og myk seng, samt fri minibar. Ekte luksus.

Hotell Norge er et spennende, moderne og koselig hotell – perfekt om man vil unne seg litt luksus som turist, eller trenger en staycation i egen by.

Adresse: Nedre Ole Bullsplass 4

hotel norge 4
hotel norge
Colonialen

Colonialen

Colonialen Restaurant i Kong Oscars Gate har rykte på seg for å være en av Bergens beste restauranter. Et besøk på Colonialen tilfredsstiller flere sanser. Interiøret er gjennomført med designsmørkniv importert fra Portugal og moderne kunst på veggene. Enkelt, rent og minimalistisk, men likevel koselig. Servicenivået er høyt, her følges man opp fra ankomst til måltidet er over.

Colonialen er todelt, man kan enten spise på Restauranten eller i Matbaren, som er litt mer uformell. Vi testet full meny (ti retter!) men drikke til i Restauranten. Her serveres klassiske retter i ny drakt, men alt svært pent presentert.

Siden besøket vårt i Bergen har hovedrestauranten (som vi besøkte) blitt til 44. Konseptet til 44 er å servere en kort fire-retters meny med lokale råvarer i sesong. Vinkartet er solid og har flere biodynamiske viner og naturviner.

Kolonialen har flere spisesteder og delikatessebutikker i Bergen, sjekk oversikten her.

1877 6

1877

På 1877 er det i utgangspunktet kun middagsservering, men på grunn av tight timeplan og et fly som skulle rekkes, åpnet de tidligere for å servere oss middag til lunsj. Utrolig god service. Restaurant 1877 åpnet i 2013, og ligger i ærverdige Kjøttbasaren som i sin tid åpnet i 1877, derav navnet.

På Restaurant 1877 serveres tradisjonsrik, kreativ mat laget på lokale råvarer. Vi fikk servert kamskjell med dill, nepe og kapers, krabbe fra Hitra med syltede grønnsaker fra Finnegården på Voss, estragonmajones og solbærreduksjon, sei med smørsaus, lam med neper og moreller, samt jordbærsorbet med cornflakes og sjokolade. Alt var nydelig presentert, krabberetten var kanskje det beste jeg spiste på hele turen til Bergen. Vinpakken parerte rettene supert, morsomt at «sparkling wine» (ja, musserende vin!) fra København er på plass i Bergen også. Smakte det for første gang på Astral tidligere i år og ble veldig positivt overrasket. Er generelt fan av drikkepakker som har både vin, øl og annet – hadde vært i himmelen om noen hadde skapt en kombopakke med juice og vin/annet.

Adresse: Kjøttbasaren, Vetrlidsallmenningen 2

1877 3
1877 1
bergen 5

Hoggorm

I april åpnet pizza- og naturvinstedet Hoggorm i Nygårdsgaten i Bergen. Det er samme folk som står bak Lysverket, en av Bergens bedre restauranter, som driver Hoggorm.

På Hoggorm er atmosfæren avslappet, hit er det koselig å komme inn for et glass vin og/eller pizza etter å ha gått i regnet i et kvarter. Menyen består av noen få forretter som hvitløksbrød og østers, en rekke hvite og røde pizzaer, og som regel én dessert. På drikkesiden er det naturvin som gjelder.

Adresse: Nygårdsgaten 29

huggorm
bergen 7

Turen ble sponset av Hotel Norge og Visit Bergen, men det har ikke blitt lagt føringer på innholdet.

(Visited 1 870 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar