Lyst på finere feriebilder? Her er fem tips som kan hjelpe deg på veien!

ANNONSE

Annonse for Olympus Norge

Føler du bildene ikke gjenspeiler ditt gode blikk for fine utsnitt og motiver? Fortvil ikke, med bare små justeringer kan bildene dine bli superfine! Siden jeg fikk meg kamera tidligere i år har fotointeressen økt, det er skikkelig gøy å eksperimentere med både lys og vinkler når bilder tas.

Så langt i sommer har ferien gått til Portugal og Danmark (København). To veldig forskjellige destinasjoner, men som begge har mye spennende å ta bilde av. Guide til København kommer, i mellomtiden deler jeg noen bilder og noen tips som kan være til hjelp når du skal ta feriebilder på neste tur:

Research

Syns du det er vanskelig å finne fine motiver selv? Gjør litt research før du reiser. Søk opp byene og/eller hotellet du skal til på Google eller Instagram, og lagre bildene du syns har fine vinkler og utsnitt. Bildene kan brukes som inspirasjon når du skal ta egne.

Quinta da corte 5
vaekst

Fokus

Fokuser på én ting (for eksempel en tallerken på et bord med mange tallerkener) og bruk portrettlinse for å ta bilde. På denne måten blir det du ønsker i fokus, og resten blir «blurret ut» i bakgrunnen.

Portrettlinse er perfekt å bruke om du skal ta for eksempel matbilder. For å ta dette bildet brukte jeg Olympus sitt 45mm F1.8 portrettobjektiv.

Utsnitt

Et helt rom er ofte litt vanskelig å fange på kun ett bilde. Selv har jeg flere ganger gått i fellen med å skulle ta bilde av absolutt alt jeg ser på en og samme tid.

I stedet for å ta bilde av alt samtidig, tenk at flere bilder tilsammen skal vise et helt rom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ac bella sky 3

Bakgrunn

Motivet er viktig, men bakgrunnen er vel så viktig. Skal du ta bilde av mennesker er det selvsagt han/hun du tar bilde av som er fokus på bildet, men jeg kan love deg at det blir litt mindre fint om det er en søppelkasse eller skitten vegg i bakgrunnen.

Se rundt deg og finn en fin bakgrunn, dette kan være en koselig sidegate, ensfarget vegg, blomsterbusk, et stort tre eller lignende. Om du tar bilde når folk spiser, gjør det før det kun ligger igjen skitne tallerkener og servietter.

Lys

Som mat/reiseskribent må jeg ta bilder i alle slags lysforhold. Gode innstillinger på kamera og redigering kan gjøre et mørkt bilde bedre, men de aller fineste bildene blir etter min mening tatt i dagslys eller ved soloppgang/solnedgang.

Tenk på lyset når du tar bilder, og bruk det for å skape en spennende effekt i bildet. Se om lyset faller annerledes noen steder i rommet enn andre, og tilpass deretter. Vet du at du ønsker å ta bilder på en restaurant du skal på, spør om å få vindusbord når du booker.

Er du godt vant med å ta bilder, kjenner du sikkert til ditt kameras innstillinger for å ta bilder i lite opplyste rom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I sommer har jeg tatt bilder med Olympus E-M10 Mark III. Kameraet har innebygd wifi, hvilket gjør at man kan overføre bildene til mobilen og legge direkte ut på for eksempel Instagram. I et par dager til har Olympus sommerkampanje på dette kameraet. Kjøper du et Olympus OM-D E-M10 Mark lll, får du med et 45mm F1.8 portrettobjektiv (verdi 3099,-) på kjøpet! Les mer om tilbudet i Olympus sin nettbutikk.

(Visited 296 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar