Klar for 17.mai? Her har du flere siste-liten tips!

Diverse inspirasjon, Inspirasjon

17. mai er rett rundt hjørnet

Er du klar? Det er jeg, hvertfall mentalt, men stryking av bunadsskjorte gjenstår. Det samme gjør laging av retter som skal tas med på frokostbuffet med venner. Mai er busy for de fleste, og nasjonaldagen kommer kanskje litt brått på. Her er en liten liste over ingredienser som gjør 17.mai feiringen bittelitt bedre. Håper det er til nytte!

Antrekk

For de aller fleste er det pent antrekk som gjelder på 17.mai. Helt frem til bunaden kom inn i livet og klesskapet mitt var jeg alltid usikker på hva jeg skulle ha på meg på nasjonaldagen. Man vil jo gjerne være pyntet (nok), og helst kanskje ha på noe annet enn året før.

Det er både kostbart og lite miljøvennlig å handle nytt antrekk til hver eneste fest eller begivenhet man skal på i løpet av et år, det blir jo gjerne en del. Heldigvis finnes det rimeligere alternativer, her er to: Byttelån antrekk med en venninne, eller stikk innom Fjong. Fjong er en tjeneste som tilrettelegger for leie av kjoler, skjørt, jakker, vesker, bluser og buksedresser i god kvalitet. Genialt!

Kjolen på bildet er fra Ganni!

Frokostbuffet

Ingenting er som å starte nasjonaldagen med skikkelig god frokost med venner og/eller familie. Om alle bidrar med litt mat hver, får man en variert frokost uten stress og mas for verten og vertinnen. For å unngå at to eller flere tar med det samme, kan det være lurt å sette opp en liste over hvem som tar med hva.

Om du syns det er vanskelig å finne ut hva du skal ta med, er det masse gode forslag her.

Eggerøre og spekeskinke er mer eller mindre obligatorisk, spør du meg, men det betyr ikke at det ikke kan serveres i ny drakt. Under er det litt insta-inspirasjon til hvordan man kan style klassisk 17.mai-mat på en litt annerledes måte.

Om du/dere av ulike grunner ønsker å spise frokost ute, er det fullt mulig! På bildet over ser du deler av brunch-buffeten på Grådi. Grådi har åpent på 17.mai med egen festmeny, og på Pila disker de opp med 17.mai frokost. Sist jeg sjekket var det fortsatt ledig bord begge steder.

Noe søtt

Ethvert festmåltid avsluttes med noe søtt, eller? Det er så mange gode kakeoppskrifter der ute – tradisjonell pavlova, snickers-pavlova (!), bakt ostekake, sjokoladekake med salt karamell og after eight iskake med browniebunn for å nevne noe.

Om du trenger noe som går raskt, men smaker supergodt, kan du jo prøve bløtkakevafler. Tror ikke du blir skuffet 😉

Noe godt i glasset

Til god mat er det viktig med noe godt i glasset. Jeg har spurt Kristin Alsvik, ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Mostue Grape Selection, om hva man bør servere til 17.mai frokosten.

Alsvik mener disse to champagnene er perfekte til en velassortert frokostbuffet:

Hun anbefaler også denne crémanten med champagne-lignende kvaliteter (til halve prisen):

Bland gjerne med friskpresset appelsinjuice for en frisk mimosa.

Det finnes selvsagt også mange gode, alkoholfrie alternativer. Eksempler er eplejuice fra Ringi eller annen lokal produsent, kombucha, en god ingefærøl eller alkoholfri øl fra Brew Dog – alle finnes i velassorterte matforretninger.

Håper du får en super feiring!

(Visited 1 232 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar