Oppskrift: Bløtkakevafler

Mat og drikke, Søtt

Hipp, hipp, HURRA!

Mai er kanskje den måneden i året med flest flest anledninger til å lage en (krem)kake eller to. Alle er ikke like glade i å stå på kjøkkenet, eller bruke flere timer på kakebaking når solen steker, derfor kan det være greit å ha noen enkle, men smakfulle, kakeoppskrifter på lur.

Her har du oppskriften på bløtkake-vafler. De er veldig enkle å lage, og kan faktisk varieres i det uendelige. Kremen(e) og vaffelrøren kan lages dagen før.

Vafler


Du trenger:

1 dl sukker

4 dl mel

4 dl melk

3 egg (store)

100 gram smør (smeltet)

1 ts vaniljesukker, bakepulver & kardemomme

Krem


Du trenger:

3 dl kremfløte

0,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

4-5 ss Nutella

Fyll


Du trenger:

Jordbær

Granateple

Banan

Bringebær

Slik gjør du:

Først lager du vaffelrøren. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Visp eggene, og bland sammen med melken. Visp inn det våte i det tørre. Du kan bruke en håndvisp om du syns det er lettest. Tilsett det smeltede smøret til slutt. La røren stå å svelle i en god halvtime, gjerne en time om du har tid. Stek i vaffeljern før servering.

Lag krem av kremfløte, sukker og vaniljesukker. Om du ønsker sjokoladekrem kan du tilsette Nutella i halvparten av kremen. Om du ikke har Nutella tilgjengelig, funker det med kakopulver.

Når du har både krem og vafler, deler du opp vaflene i enkelthjerter. Legg på bær og banan, og topp med krem. Legg det andre hjertet oppå. Du kan eventuelt ha litt krem og bær på toppen om du ønsker å pynte litt ekstra.

Lykke til – og kos deg med alle fridagene i mai!

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Mona Marie.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar