Guide til Seattle

Reise, Seattle, USA

Reklame / pressetur med Finnair

I juni i år åpnet Finnair ny rute til Seattle. Sist det finske flyselskapet fløy til den amerikanske storbyen, var i 1989, det er nøyaktig 33 år siden. Da jeg ble spurt om jeg ville være med for å utforske byen som er kjent for regn, østers, Microsoft, grunge og husbåter, var jeg ikke vond å be for å si det sånn.

Seattle er en stor by, og det er begrenset hva man rekker på tre og en halv dag. Heldigvis var vi så heldige at vi fikk fly på businessklasse begge veier – det gjør det lettere å både slappe av og til og med sove litt på turen. Utrolig god mat og service var det også. Hadde gjerne gjort akkurat dét oftere om det ikke, ehm, spiste halve feriebudsjettet, hehe.

I Helsinki rakk vi også å besøke Finnair sin nye lounge. Her er det mulig å bestille drinker i baren og a la carte i en egen restaurant. Skikkelig luksus! Hadde lett lagt inn en time ekstra bare for å nyte enda mer.

I og med at vi hadde så lite tid i Seattle, og fast program det meste av turen, gjorde jeg ekstremt mye research for å bruke tiden best mulig. Under kommer en guide til gode adresser, OG steder som sannsynligvis er gode, men som jeg ikke rakk innom denne gangen.

Seattle_22
Finnair_23
Seattle_1

OVERNATTING

Vi bodde på Hyatt Regency Park, et hotell som er supersentralt og i gangavstand til Capitol Hill, Pike Place Market og flere konsertarenaer. Rommene var rene, det var rolig og standarden var god, men hele hotellet bar preg av at det primært gjestet businessreisende. Siste dagen spiste vi en nydelig frokost på Renaissance Seattle Hotel, som er hakket mer personlig og koselig, så vil også anbefale dette.

Spennende og hippe hotellkjeder som Ace og Palihouse har også hoteller i byen, sjekker gjerne ut et av dem eller begge neste gang.

cody-fitzgerald-uCmLsibgCik-unsplash

Ting å finne på

Pike Place Market – et skikkelig MUST når du besøker Seattle! Stort matmarked med masse spennende mat-, drikke- og blomsterboder. Det bugner av frukt, sjømat og gode lukter overalt, og research er essensielt for å vite hvor man bør bruke tid. Hadde sjekket en del på forhånd, men vi var også så heldige å få en guidet tur av Chef Shawn. Vi smakte oss gjennom masse – her er mine favoritter: Maiz (for skikkelig hjemmelaget taco), Rachel’s (for moscow mule med ingefær og ananas) og Pike Place Chowder (chowder og crab roll).

Space Needle – bør du bruke tid på å komme 158 meter over Seattle? JA! Hvorfor? Fantastisk utsikt, spennende arkitektur, og en av de viktigste turistattraksjonene i byen.

Chihuly Garden and Glass – glasskunstneren Dale Chihuly har laget en imponerende samling avansert glasskunst som er stilt ut på Chihuly Garden and Glass. Glasskunsten er plassert både inne, i et stort drivhus og ute i en botanisk hage. Kjempefint!

MoPop – i samme område som Space Needle og Chihuly Garden and Glass, ligger Museum of Pop Culture (MoPop). Museet huser en imponerende samling objekter fra både musikk og film. Her finner man permanente utstillinger om band som Nirvana og Pearl Jam og en «Fantasty»-utstilling med kostymer og rekvisitter fra bla. Ringenes Herre, Star Trek og Game of Thrones. Museet er stort og det er lurt å sette av mye tid om man vil rekke over alt. Jeg prioriterte en av museets midlertidige utstillinger – Contact High: A Visual History of Hip-Hop, en utstilling med fotografier av hiphop-legender fra 1970-tallet og frem til i dag. Ekstra gøy var det å se bilder av Nas og Tupac (sammen) tidlig i karrieren, en dress som har tilhørt Biggie og masken til MF Doom. Begynte nesten å gråte av utstillingen fordi den var så bra. Nirvana-utstillingen er også å anbefale, her er alt fra Nirvanas første demo til Dave Grohls trommesett stilt ut.

Konsert – Helle bak Helles Kitchen og jeg så Violent Femmes den første kvelden vår i Seattle, og det var helt fantastisk! Før reisen gjorde jeg et raskt søk, og New Kids on the Block/Salt n Pepa/Rick Astley og Le Vogue spilte sammen kveld – sammen. Seattle er grungens «fødeby» og fortsatt en skikkelig musikkby, så sjekk hvem som skal spille i god tid før du reiser hvis du er gira på konsert.

Twin Peaks-sightseeing: Bare en halvtimes kjøretur utenfor bykjernen, ligger Snoqualmie – byen der store deler av Twin Peaks har blitt spilt inn. Som nyfrelst Twin Peaks-fan var det skikkelig stas å besøke byen, særlig Twede’s Cafe (Double R Diner i serien) for et stykke kirsebærpai og en kopp kaffe i ekte Dale Cooper-stil. Syns nesten denne byen var verdt hele den lange turen til Seattle alene. Vi besøkte også «Ronettes bridge», The Great Northern Hotel (som i virkeligheten heter Salish Lodge & Spa) og Snoqualmie Falls. Det beste av alt – det var ingen turister der (utenom oss da).

Vinsmaking – det lages stadig mer spennende vin i Washington, og flere vingårder i området har åpent for besøk. Vi var innom DeLille Cellars for smaking, og det var veldig bra.

Seattle_20

MAT OG DRIKKE

Taylor’s Shellfish – et av de beste østers-stedene i byen. Det første man ser når man kommer inn, er en stor kjøledisk med rennende vann og store lommer med med ulike typer østers. Vi kjørte en smaking med seks ulike typer østers og Chardonnay fra California. MMMMM! Anbefales! Seattles kanskje mest anerkjente østers-sted heter the Walrus and the Carpenter, men det rakk vi dessverre ikke innom. Dette står høyt oppe på lista til neste tur.

Pike Place Chowder – fantastisk chowder- og crab/lobster-roll sted på Pike Place Market. Hack: Bestill via app for å slippe kø. Hack II: Bruk Starbucks-nettet, det funker selvom du bare står utenfor.

Le Caviste – liten, intim, fransk vinbar i Downtown. Det er kanskje ikke verdens enkleste oppgave å skape et lite stykke Paris midt i en skyskraperjungel, men det har innehaver David Butler jammenmei klart. Vi bestilte en charcuterie- og ostetallerken (hyggelig priset til 20 dollar) og et par glass vin. Vinen var ok, fikk faktisk ikke se flaskene, bestilte bare etter drue, men utvalget var godt.

Salt & Straw – iskremkjede man finner i flere store, amerikanske byer, deriblant Seattle! Salt & Straw tilbyr en rekke faste smaker (lavendel og honning er bestselgeren), men også «månedens smaker» som kan være ganske quirky. På menyen for juni, kunne man i Seattle finne for eksempel kanel og fritert kylling og bakt brie- og fikenostekake.

Donuts – listen over donutsteder jeg ønsker å besøke på turen var ekstremt lang, men dessverre rakk jeg bare innom ett (:/!) – Top Pot Donuts. Kjøpte tre donuts, og den med kremfyll inni og sjokoladeglasur oppå var definitivt best. Andre donut-steder som sto på lista for turen, var General Purpoise (flere filialer, blant annet en like ved Amazons hovedkvarter), Might Donuts, Dough Joy og Half n Half Donut

Rubinstein Bagels – vilt gode bagels (kun take-away og hjemlevering) som er perfekt å spise on-the-go eller ta med i en park.

RockCreek – her får du sjømat med en moderne vri. Vi bestilte østers (både rå og gratinerte), hamachi-sashimi og grillet havabbor med diverse sideretter. Havabboren var helt perfekt tilberedt, og det var spennende å spise den med grillet mais med rømme og ost, som er noe helt annet enn det man normalt sett ville fått servert til i Skandinavia.

For oppdateringer på matscenen i Seattle, anbefaler jeg å følge J. Kenji López-Alt, kokebokforfatter og spaltist i New York Times. Han deler ukentlig gode tips om Seattles beste mat- og drikkesteder. Ekstra takk til følger B som tipset meg om Kenji!

Bon Apetit og Eater hadde også flere gode tips.

Seattle_14
Seattle_15
Seattle_13
Seattle_4
Seattle_3
Seattle_9
Seattle_12
Seattle_5

SHOPPING

Whole Foods – hvor skal man begynne? Så mye fristende innen mat, drikke og hudpleie. Må alltid innom her når jeg er i USA.

Glossier – SÅ mye bra sminke. Mascaraen deres er bare helt prima!

Big Little News – på jakt etter unike magasiner innen mat/musikk/mote? Eller bare litt vin, lokal øl eller snacks? Da er Big Little News stedet du må innom.

Throwback Northwest – veldig kul vintagebutikk med herreklær/unisex. Sportsdrakter, tømmerhoggerskjorter, jakker med masse mønster, Nike Sneaker-pins eller Drake-klistremerker. På Throwback Northwest har de alt dette og mye mer.

VinHelle hadde researchet en del på vin, og tipset om Vinnie’s Wine cafe og Marseille – som selger henholdsvis naturvin og fransk vin. Definitivt verdt et besøk for et glass eller spennende flasker å kjøpe med hjem. Vi rakk ikke innom, dessverre.

Skulle gjerne tittet i fler butikker, men dette var det jeg rakk. På lista sto også Anthropologie og The London Plane.

Seattle_7
(Visited 181 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar