Oslosommer – tips til uteserveringer, bading, parker ++

Oslo

Oslo er virkelig en deilig by i sola. Her er noen tips til ting du kan finne på i sommer:

Sjekk ut byens strender og badesteder. I sentrum er Munch Brygge og Nydalen bad favoritter for sol/bad, men Huk er på en god andreplass. Like utenfor byen ligger Ingierstrand som også er superfin. Buss går direkte fra Oslo sentrum.

Bad i skogen på Lutvann, Sognsvann eller Ulsrudvannet – SÅ fint.

Pakk piknik-kurven og spis i parken. Forslag til fine parker: Frognerparken, Myraløkka, Torshovdalen, Tøyenparken.

Se på blomstene og solnedgangen i Botanisk Hage. Et av de fineste stedene i Oslo om sommeren. Det går ikke an å ikke bli glad av alle de nydelige plantene, og lukten av blomster og urter.

Glad i sjømat? Dra ned på Aker Brygge og handle ferske reker og fisk. Det finnes grupper på FB der du kan se hva som er tilgjengelig fra dag til dag, og til og med forhåndsbestille for henting dagen etter.

Dra ut til en av øyene i Oslofjorden. Har du månedskort er turen frem og tilbake inkludert. På Gressholmen er det også ganske god matservering på Gressholmen Kro.

Hatt en rolig helg? Avslutt med et smell på BLÅ med øl og dansing til Frank Znort.

De dagene det er litt kaldere i lufta, kan det være digg å supplere badingen med badstu. Oslo Badstuforening, Salt, Kok. På Salt er det også masse aktiviteter gjennom sommeren, alt fra konserter til stand-up.

Spise/drikke på uteservering. Noen favs: Trattoria Popolare, Pillefyken, EffEff, Skaal, Nedre Foss Gård +  flere av stedene i Oslobukta for mat. Lasarett, Blå, Dattera til Hagen og Oslo Mek for drikke.

Kjør litt ut av byen til Bringebærlandet, Bergsmyrene, Aaby Gård eller Ravnsborg Gartneri for å kjøpe frukt og grønt. 

(Visited 498 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar