Fem serier til juleferien

TV-serier

Gilmore Girls
Foto: Netflix

Juleferie = masse tid til å benke seg inne med stearinlys, en kopp med noe varmt å drikke og gode serier på skjermen. Det er en stor seriejungel der ute som kan være vanskelig å navigere seg i, så her har du noen forslag til serier du kan se i ferien:

Black Mirror (Netflix)

Black Mirror
Foto: Netflix

Er du klar for å reflektere over livet (ditt) og verden vi lever i? Vel, da kan du trygt sette på serien Black Mirror. Black Mirror handler om hvilke skyggesider teknologien potensielt kan ha, og hvilken makt den kan ha til å påvirke livene og handlingene våre. I Black Mirror får man også se en rekke fiktive, men ikke helt urealistiske, futuristiske samfunn. Hver episode har ulikt tema og ulike skuespillere, men lang varighet, og føles derfor nesten som korte filmer. Anbefaler å se denne sammen med noen, så den kan fordøyes i tosomhet. En av de beste seriene jeg har sett i år.

Love (Netflix)

Love
Foto: Netflix

Love handler om kjærlighet. Ikke på den typsike, klisseaktige Hollywood-måten, men om det kompliserte og kleine. «Snille» Gus og «gale» Mickey møtes tilfeldigvis i butikken etter at begge har vært gjennom samlivsbrudd. Til tross for at de er svært ulike har de en slags kjemi. Er den verdt å bygge videre på, eller blir det for vanskelig? Og hvordan bør man egentlig forhold seg de første ukene i en datingfase? Serien er overraskende, direkte og på kornet, og hovedkarakterene usedvanlige sjarmerende og irriterende på hver sin særegne måte.

Divorce (HBO)

Divorce er den første serien Sarah Jessica Parker spiller i etter Sex og Singelliv. Divorce handler om et ekteskap i oppløsning, noe som høres trist ut, men serieskaperne forsøker å fremstille det hele med en komisk vri. Perfekt om du savner SJP og ønsker litt lett underholdning.

Skam sesong 3 (NRK) 

isak-og-even

Må innrømme at jeg var litt skeptisk til om tredje sesong av Skam kunne toppe den o-store-kjærlighetshistorien mellom Nora og William, men etter å ha sett nesten alle episodene i sesong 3 er jeg overbevist. Kjærlighetshistorien til Isak og Even er like spennende, om ikke mer (?), enn William og Noras. Serien får også stort pluss for å ta opp en tematikk som kanskje fortsatt er vanskelig for unge.

Gilmore Girls – A year in the life (Netflix)

GILMORE GIRLS
Foto: Netflix

Tror det er flere enn meg som ble veldig glade da Netflix kunngjorde at Gilmore Girls kommer tilbake på skjermen. Gilmore Girls ble sendt for første gang i 2000, og det er (inkludert den nye) laget 8 sesonger. I Gilmore Girls blir vi kjent med Lorelai Gilmore som fikk datteren Lorelai (Rory) da hun var 16 år. Lorelai og Rory er bestevenner, og deler så og si alt. Selv om dilemmaene som oftest dreier seg om hvilken skole eller gutt Rory skal velge, eller hvordan man skal takle småslitsomme besteforeldre, er serien en av mine absolutte favoritter. Har brukt høsten på å se alle de gamle sesongene på nytt, og gleder meg vilt til å se denne i ferien.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar