I morgen er det nyttårsaften! Hva med å starte kvelden med en fargerik drink? Her er tips til 5 drinker som smaker godt og får i gang festen. Oppskrift på hvit eplegløgg og Cranberry dream er det min venninne Christina Loe Øqvist som har laget.
Kir Royal
Ingen nyttårsaften uten musserende! Kir Royal er den perfekte velkomstdrinken, smaker godt og er enkel å lage.
Du trenger:
- Creme de cassis
- Champagne
- Evt litt frukt til pynt
Hell 1 cl Creme de cassis i et champagneglass og topp med musserende, voila så har du laget en klassiker!
Raspberry Mojito
Denne er frisk og med smak av sommer.
Du trenger:
- 2 Lime
- 1 eske Bringebær
- Litt sukker
- 4 cl Bringebærsprit (går også fint å bruke vanlig eller hvit rom)
- Ingefærøl
- Mynte
- Knust is
Skjær opp en halv lime og mos nederst i glasset sammen med sukker, mynte, noen bringebær og sprit. Fyll opp med finhakket is og ingefærøl, band lett med en lang skje/rørepinne og pynt med noen friske mynteblader og bringebær på toppen. Denne er supergod, en av mine absolutte favoritter!
Blueberry Fizz
Du trenger:
- 2 cl blåbærlikør
- 2 cl hvit rom
- Saften av 1/2 lime
- Knust is
- Litt ananasjuice
- Farris
- Is
Fyll en drinkmikser med blåbærlikør, rom, limesaft, ananasjuice og is, og bland det sammen. Hell i et glass med knust is og topp med farris.
Cranberry Dream
Det er fortsatt 2016 og romjulstid, og derfor innafor å servere drinker med smak av jul.
- Tranebærjuice
- Klementinjuice
- Sprite light
- Rom
- Stjerneanis
- Hel kanel
- Klementinskiver
- Isbiter
Bland rom med krydder og klementinskiver (skvis ut væsken og bland med rom og før du legger dem i glassene), hell i et glass med is og topp med resten.
Hvit Eplegløgg (alkoholfri)
Du trenger:
- 1 liter eplejuice
- 2 klementiner
- Ferdig pose med gløggkrydder (eller ca 3-4 kanelstenger, 1 liten ts nellikspiker, 1 ss tørkede ingefær, 1 ts kardemommekjerner
- 3 stjerneanis
- Klementin- eller epleskiver til pynt
- Evt tranebær og mandler
Skjær en klementin i skiver. Kok opp eplejuice, sammen med saften av en klementin, klementinskivene, og krydder. La småkoke på svak varme i ca 15 min og hell gløggen gjennom en sikt, før du serverer. Hvis du skal servere gløggen senere kan den varmes opp igjen. Skjær klementin- eller epleskiver, og pynt i hvert glass. Tilsett tranebær og mandler hvis du ønsker det. PS: Kan også serveres kald med is og alkohol etter eget ønske.