Mitt Oslo: Kaja Gunnufsen

Mitt Oslo, Oslo

Foto: Lisa Lind
Foto: Lisa Lind

Kaja Gunnufsen er en solid låskriver og artist som lager låter om de store tingene som livet og kjærligheten, men også hverdagen og de små øyeblikkene. På omtrent ett år gikk Kaja fra å være singel til å bli samboer og mor, historien om hvordan det skjedde og hvordan overgangen var dokumenteres  i P3-dokumentaren Fra pop til pupp. Anbefales!

Her deler artisten sine beste Oslo-tips.

– Jeg er litt barnslig og/eller tradisjonell når det kommer til lunsj, og har aldri vokst fra matpakke-konseptet. Spiser veldig sjelden varmlunsj, og derfor foretrekker jeg Liebling eller Åpent Bakeri (gamle Tranen), først og fremst fordi det er to trivelige steder, og de har begge god kaffe.

Kaja mener alle Oslos bydeler har sine kvaliteter, men er spesielt svak for Gamlebyen.

– Hvis jeg skal trekke frem et strøk som favoritt, må det nok bli Gamlebyen. Det er en helt egen atmosfære i den bydelen, og til å tenke på hvor sentrumsnært det ligger, er stemningen veldig rolig og avslappet. Samtidig er det ikke alt for strigla og stivt, og det finnes flere fine steder litt gjemt fra resten av byen (Du finner blant annet byens beste pizza på Nonna Rosa pizzeria!).

Hvor Kaja spiser middag avhenger av hva hun har lyst på, og hun kan like gjerne ende opp med å spise tradisjonell mat på Smalhans som peruansk på Piscoteket.

– Når det gjelder middag kommer det an på hva man har lyst på, men noen av favorittopplevelsene fra året som har gått har vært på Piscoteket, Way down South, Smalhans, Izakya, Hitchhiker, Taste of China. Bare for å nevne noen.

kaffe

For god kaffe stikker artisten innom Stockfleths.

– Jeg synes Stockfleth’s har veldig god kaffe. Foretrekker særlig den som ligger rett ved der jeg bor på Munchmuseet,Tøyen.

kanelbolle
Kaja er glad i gjærbakst, kanelbollene på Stockfleth’s er favoritten. Foto: Camilla Hellum

Stockfleths er også stedet hun tyr til når sukkersuget kicker inn.

– Jeg er så utrolig svak for søt bakst, og igjen må jeg trekke frem Stockfleths. De har Oslos beste kanelboller! Kakaoen på Kroghs kaffebar i Operapassasjen er også helt episk.

whisky-sour
Når Kaja skal ha seg en drink blir det som regel Whisky Sour.

– Jeg drikker nesten aldri drinker, MEN da jeg ga ut album for en måned siden, feiret vi med drænks på No.19 og det var sinnsykt godt! (Skal sies at jeg alltid drikker samme drink, Whiskey-Sour. Hvis jeg er helt gæren eller er hypp på dessert kjøper jeg White Russian).

Når Kaja ska ut, ender hun gjerne på Youngstorget.

– Jeg drar sjeldnere ut, og unngår konsekvent byen på lørdager. Fredag er mye bedre synes jeg. Drar sjelden på klubber i Oslo, blir mest bar og da foretrekker jeg Robinet, Bonanza eller Revolver.

Huk
Kaja mener turister bør utforske områdene utenfor bykjernen når de besøker Oslo. Foto: Camilla Hellum

– Hva er det turister absolutt bør gjøre i Oslo?

– Altså, hvis man er turist bør man vel prøve å få med seg det som er mest unikt med Oslo, nemlig beliggenheten. Derfor ville jeg vist frem Ekebergåsen, Bygdøy eller en av øyene så man ser hvor nære naturen er. Videre er det jo veldig fint å ta utgangspunkt i Akerselva og vandre oppover langs den og stoppe på fine steder underveis. Vigelandsparken er jo også unik, samme gjelder den litt mindre kjente Emanuel Vigeland museumet som er åpent hver søndag hele året. Et annet must er å danse på Frank Znort på Blå søndag kveld.

Sjekk ut flere Mitt Oslo-intervjuer her:

Christine Dancke

Anders Husa

Mally and the Moon

 

 

(Visited 1 860 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar