Favorittrestauranter i Oslo

Oslo

Lunsj

Happy Foods (Neuberggata 2A)
Her finner du sunn og god mat som smoothiebowls, hjemmelagde cookies, panini med pålegg og salater, for å nevne noe. Dagens salat varierer fra dag til dag i innhold, men er alltid vegansk. Maten er velsmakende, sunn, økologisk og hjemmelaget. Råvarene som brukes er kortreiste, og det er stort fokus på å unngå matsvinn.

Maschmanns Matmarked (Karenslyst Allé 51)
En av byens beste delikatessebutikker, som heldigvis også har en liten restaurant/kafe. Menyen er italienskinspirert og består av salater, focaccia og pizza. Alt er hjemmelaget på gode råvarer.

Oslovelo (Seilduksgata 23A)
Lyst på en skikkelig stor og deilig sandwich på surdeigsbrød fra Ille Brød, hjemmelaget kake eller frokost-tallerken med litt av det hele? Da er Oslovelo stedet for deg.

Sentralen (Øvre Slottsgate 3)
Hit går jeg for å jobbe eller ha møter. Sentralen Kafe har god kaffe og småretter, men velg heller Sentralen Restaurant (som er vegg-i-vegg) for en hyggelig lunsj.

Kvadrat salat (Prinsens Gate 18)
I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. I tillegg til velassortert, vegetarisk salatbar lager besetningen daglig sandwicher og kaldpressese juicer til en god pris.

Fiskeriet (Youngstorget 2B)
I humør for reker, bacalao eller fiskekaker? Da er Fiskeriet stedet å besøke. Her får du alt fra østers og champagne til fish and chips eller en fiskekake i hånda på en travel dag.

Anne på Landet – Frognerveien 67 og Sandakerveien 2
Anne på Landet har flere hyggelige utsalgssteder (Hvervenbukta, Frognerparken, Hønse Louisas hus) med hjemmelaget mat! På kafeen i Frognerparken servere retter som dagens suppe, toast med soppstuing, focaccia med pålegg og hjemmelaget brød med syltetøy. Perfekt om man ønsker å nyte lunsjen omgitt av natur (og et lite drøss turister).

Middag

Arakataka (Mariboes gate 7B)
Stedet som aldri skuffer. Menyen til Arakataka består av en rekke deilig småretter, bestiller man fem eller flere koster hver rett kun 135 kroner. På Arakataka kan de sakene sine, og digge småretter blir parert med gode (natur)viner.

Izakaya (St. Olavs Gate 7)
Du vet de stedene som får deg til å føle at du er i utlandet, og ikke Oslo, for et øyeblikk? Izakaya er et sånt sted. Her får du virkelig et lite stykke Japan midt i Oslo. Menyen endres sjelden, men det gjør ingenting.

Sushibar+Wine (Prinsens Gate 8)
Tidligere i år åpnet Sushibar+Wine i Posthallen. Restauranten rakk kun å ha åpent en uke før den måtte stenge på grunn av Covid-19, men nå er den heldigvis åpen igjen! Anbefaler alle som er glad i sushi og naturvin å ta turen. Menyen er spennende, og inneholder flere veganske alternativer (og ingenting fritert). Alle supreme-bitene er et must å smake på, det samme gjelder portobello-nigiri og spesial-sashimiene. Sushibar+Wine har fokus på bærekraft, og er den første MSC- og ASC-sertifiserte sushirestauranten i Norge. MSC og ASC er sporbarhetssertifiseringer for sjømat, som viser at sjømaten i restauranten er sporbar og har opprinnelse fra bærekraftige forvaltede villbestander eller ansvarlige oppdrettsanlegg. Restauranten følger også sjømatguiden til WWF, og har en egen meny i samarbeid med organisasjonen.

Night Pig (Bernt Ankers gate 37)
Night Pig har, etter min mening, bare blitt bedre og bedre siden det åpnet. Night Pig er Koie Ramens lillesøster, og byr på asiatiske småretter og drinker, masse god vin og japansk øl. I første etasje er det bar, og i andre etasje restaurant. Om du besøker restauranten må du teste baoene, gyoza, sashimi, pollock fritters og plommesake. Perfekt go-to for en enkel matbit før konsert på Youngstorget, eller for en helaften med kjæreste/venner.

Katla (Universitetsgata 12)
Består av to avdelinger og passer for en uformell kveld med digg vin og barsnacks (som guacamole og lammekebab), eller en helaften med flere serveringer.  

Einer (Prinsens gate 18)
Sannsynligvis den beste restauranten i Oslo sentrum. Einer samarbeider med en rekke norske, små produsenter, og dyrker matlagingstradisjoner som røyking, gjæring, salting og sylting. Restauranten har ikke a-la-carte-meny, her velger du mellom fire og seks retter. Begge menyer fås med og uten kjøtt (animalia og botanica). Alt jeg har spist her, har vært utrolig godt, og sommerlierene kan sakene sine.

Le Benjamin (Søndre Gate 6)
Fortsatt en av mine absolutte favorittrestauranter i Oslo, og et sted jeg alltid venter tilbake til. God service, variert meny (havner som regel på dagens skalldyr eller fisk) og byens beste desserter.

Brutus (Eiriks gate 2)
Brutus er stedet for deg som liker litt eksperimentell mat, her liker kokkene å leke seg med råvarer og presentasjon. Veldig spennende vinkart med kun natur/biovin. Brutus er gode på å invitere gjestekokker til temakvelder, for eksempel kebab og softis laget av Esben Holmboe Bang (bak Maaemo).

Jewel of India (Grefsenveien 6 og Oscars Gate 81)
En av byens beste, indiske restauranter. Som Sagene-beboer sverger jeg til filialen på Nordpolen, men du finner Jewel of India på Frogner også.

The Vandelay 
Laidback, digg bistro i Oslobukta vegg-i-vegg med Maaemo. Esben Holmboe Bangs nye restaurant serverer frokost, lunsj og middag daglig, så hit kan du trygt gå for å spise alle døgnets tider.

Imperial (Youngs gate 9)
Vin- og snackbar startet opp av tidligere Maaemo-ansatte. Spennende vinkart og småretter, alle har britisk preg. Her får du for eksempel gorumet-hashbrowns. Vegg-i-vegg ligger fine-dining restauranten The Tea Room.

Hrimnir Ramen (Maridalsveien 9A)
Fast go-to-sted når jeg får lyst på ramen. Den nordiske tilnærmingen til ramen er spennende, her får man hjemmelagde ramennudler servert med for eksempel krabbe eller syltet jordskokk.

Lofthus Samvirkelag (flere filialer, se oversikt her)
Med to av filialene til Lofthus Samvirkelag i gangavstand, er dette et naturlig go-to når pizzasulten melder seg. God pizza, gode viner, avslappet stemning. Trøffelsalami er en evig favoritt.

Bono (Niels Juels gate 25)
Familiedrevet restaurant i Nils Juels Gate på Frogner. Restauranten har kun én kokk, og hele bordet må derfor belage seg på å dele flere pastaretter som serveres i flere runder.

Trattoria Popolare (Trondheimsveien 2)
Trivelig sted nederst på Gründerløkka. Skuffer aldri når lysten på antipasti og pasta melder seg.

Kverneriet (Kirkeveien 64B og Henrik Ibsens Gate 100)
Favorittsted for burger! Har smakt meg gjennom så å si hele menyen, og ingen av burgerne skuffer. Kyllingvingene med blåmuggostdip er også utrolig gode. Kverneriet har vært mitt favorittburgersted i flere år – og det er flere grunner til det. Servicen er alltid upåklagelig, ølkartet er imponerende, og det er rett og slett et veldig trivelig sted å være.

Maaemo (Dronning Eufemias gate 23)
Best i Oslo, og en av de beste i verden. Er så uendelig glad for at denne perlen finnes i Oslo!

Les mer her: En lunsj på Maaemo

The Tea Room (Youngs Gate 9) 
Fine-dining-restaurant startet av tidligere Maaemo-ansatte Luke Henderson og Jefferson Goldring. God service, god vin og veldig digg mat – topp tre i Oslo, og en av de beste i Norge.

På jakt etter flere Oslo-tips, reiseguider og mer? Følg gjerne på sosiale medier.

Instagram: @urbaniamagasin.no

Facebook: Urbania Magasin

(Visited 3 409 times, 14 visits today)

Legg igjen en kommentar