Favorittrestauranter i Oslo

Oslo

Lunsj

The Vandelay – Operagate 30 
Laidback, digg bistro i Oslobukta vegg-i-vegg med Maaemo. Esben Holmboe Bangs andre oslorestaurant serverer frokost, lunsj og middag hver eneste dag, så hit kan du trygt gå for å spise alle døgnets tider. På lunsjmenyen finner du blant annet byens beste burger, biff tartar, grønnkål- og kyllingsalat, fries og så videre. Det er stor sannsynlighet for at dette blir ditt nye yndlingslunsjsted! Anbefaler også frokost + middag her.

Løkka Deli – Olaf Ryes Plass 3
Amerikansk-inspirert deli som serverer byens beste sandwicher, seff på Ille Brød.

Farine – Normannsgata 44
Superhyggelig nabolagsbakeri/spiseri på Kampen. Boller, brød, sandwicher og annen digg bakst på dagtid og middag + vin på kvelden. Ekstra pluss for god service og blide ansatte <3

Happy Foods (Neuberggata 2A)
Her finner du sunn og god mat som smoothiebowls, hjemmelagde cookies, panini med pålegg og salater, for å nevne noe. Dagens salat varierer fra dag til dag i innhold, men er alltid vegansk. Maten er velsmakende, sunn, økologisk og hjemmelaget. Råvarene som brukes er kortreiste, og det er stort fokus på å unngå matsvinn.

Maschmanns Matmarked (Karenslyst Allé 51)
En av byens beste delikatessebutikker, som heldigvis også har en liten restaurant/kafe. Menyen er italienskinspirert og består av salater, focaccia og pizza. Alt er hjemmelaget på gode råvarer.

Oslovelo (Seilduksgata 23A)
Lyst på en skikkelig stor og deilig sandwich på surdeigsbrød fra Ille Brød, hjemmelaget kake eller frokost-tallerken med litt av det hele? Da er Oslovelo stedet for deg.

Sentralen (Øvre Slottsgate 3)
Hit går jeg for å jobbe eller ha møter. Sentralen Kafe har god kaffe og småretter, men velg heller Sentralen Restaurant (som er vegg-i-vegg) for en hyggelig lunsj.

Kvadrat salat (Prinsens Gate 18)
I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. I tillegg til velassortert, vegetarisk salatbar lager besetningen daglig sandwicher og kaldpressese juicer til en god pris.

Fiskeriet (Youngstorget 2B)
I humør for reker, bacalao eller fiskekaker? Da er Fiskeriet stedet å besøke. Her får du alt fra østers og champagne til fish and chips eller en fiskekake i hånda på en travel dag.

Anne på Landet – Frognerveien 67 og Sandakerveien 2
Anne på Landet har flere hyggelige utsalgssteder (Hvervenbukta, Frognerparken, Hønse Louisas hus) med hjemmelaget mat! På kafeen i Frognerparken servere retter som dagens suppe, toast med soppstuing, focaccia med pålegg og hjemmelaget brød med syltetøy. Perfekt om man ønsker å nyte lunsjen omgitt av natur (og et lite drøss turister).

Middag

Arakataka (Mariboes gate 7B)
Stedet som aldri skuffer. Menyen til Arakataka består av en rekke deilig småretter, bestiller man fem eller flere koster hver rett kun 135 kroner. På Arakataka kan de sakene sine, og digge småretter blir parert med gode (natur)viner.

Izakaya (St. Olavs Gate 7)
Du vet de stedene som får deg til å føle at du er i utlandet, og ikke Oslo, for et øyeblikk? Izakaya er et sånt sted. Her får du virkelig et lite stykke Japan midt i Oslo. Menyen endres sjelden, men det gjør ingenting.

Breddos Tacos (Mathallen, Vulkan 5)
UTEN TVIL byens beste taco. Menyen består av noen forretter/snacks som oliven, mandler, guacamole og fire-fem ulike tacovarianter som baseres på råvarer kjøkkenet har fått tak i. Her endres menyen ofte, med andre ord. Saftige, gode tortillas bakes daglig og toppes med gode greier som for eksempel braissert oksehale og konfitert svinekjøtt. På drikkekartet er det mye godt, for eksempel Villbrygg, cider fra Solhøi og flere spennende øl.

Nektar Vinbar (Fredensborgveien 42)
Nektar leverer alltid – stemningsfullt og koselig, hyggelige folk, god mat og MYE bra vin på glass. De bak baren trenger ikke mange stikkord for å anbefale noe som er midt i blinken. På menyen er det retter som gnocci med hjemmelaget pesto, sardin/pistasje/aioli-toast og macandcheese – anbefaler alt. Nam!

Sushibar+Wine (Prinsens Gate 8)
Tidligere i år åpnet Sushibar+Wine i Posthallen. Restauranten rakk kun å ha åpent en uke før den måtte stenge på grunn av Covid-19, men nå er den heldigvis åpen igjen! Anbefaler alle som er glad i sushi og naturvin å ta turen. Menyen er spennende, og inneholder flere veganske alternativer (og ingenting fritert). Alle supreme-bitene er et must å smake på, det samme gjelder portobello-nigiri og spesial-sashimiene. Sushibar+Wine har fokus på bærekraft, og er den første MSC- og ASC-sertifiserte sushirestauranten i Norge. MSC og ASC er sporbarhetssertifiseringer for sjømat, som viser at sjømaten i restauranten er sporbar og har opprinnelse fra bærekraftige forvaltede villbestander eller ansvarlige oppdrettsanlegg. Restauranten følger også sjømatguiden til WWF, og har en egen meny i samarbeid med organisasjonen.

Katla (Universitetsgata 12)
Består av to avdelinger og passer for en uformell kveld med digg vin og barsnacks (som guacamole og lammekebab), eller en helaften med flere serveringer.  

Einer (Prinsens gate 18)
Sannsynligvis den beste restauranten i Oslo sentrum. Einer samarbeider med en rekke norske, små produsenter, og dyrker matlagingstradisjoner som røyking, gjæring, salting og sylting. Restauranten har ikke a-la-carte-meny, her velger du mellom fire og seks retter. Begge menyer fås med og uten kjøtt (animalia og botanica). Alt jeg har spist her, har vært utrolig godt, og sommerlierene kan sakene sine.

Le Benjamin (Søndre Gate 6)
Fortsatt en av mine absolutte favorittrestauranter i Oslo, og et sted jeg alltid venter tilbake til. God service, variert meny (havner som regel på dagens skalldyr eller fisk) og byens beste desserter.

Brutus (Eiriks gate 2)
Brutus er stedet for deg som liker litt eksperimentell mat, her liker kokkene å leke seg med råvarer og presentasjon. Veldig spennende vinkart med kun natur/biovin. Brutus er gode på å invitere gjestekokker til temakvelder, for eksempel kebab og softis laget av Esben Holmboe Bang (bak Maaemo).

Jewel of India (Grefsenveien 6 og Oscars Gate 81)
En av byens beste, indiske restauranter. Som Sagene-beboer sverger jeg til filialen på Nordpolen, men du finner Jewel of India på Frogner også.

Masala Politics (Karl Johans gt. 13)
Stemningsfull og kul indisk restaurant som ligger over cocktailbaren Svanen midt i Karl Johans gate. På menyen finner man retter fra alle Indias hjørner – nord, sør, øst og vest. Har foreløpig bare smakt noen av rettene på menyen (som er stooor), men favorittene så langt er Beef Eggplant Uttapam og Butter Chicken.

Imperial (Youngs gate 9)
Vin- og snackbar startet opp av tidligere Maaemo-ansatte. Spennende vinkart og småretter, alle har britisk preg. Her får du for eksempel gorumet-hashbrowns. Vegg-i-vegg ligger fine-dining restauranten The Tea Room.

Hrimnir Ramen (Maridalsveien 9A)
Fast go-to-sted når jeg får lyst på ramen. Den nordiske tilnærmingen til ramen er spennende, her får man hjemmelagde ramennudler servert med for eksempel krabbe eller syltet jordskokk.

Lofthus Samvirkelag (flere filialer, se oversikt her)
Med to av filialene til Lofthus Samvirkelag i gangavstand, er dette et naturlig go-to når pizzasulten melder seg. God pizza, gode viner, avslappet stemning. Trøffelsalami er en evig favoritt.

Bono (Niels Juels gate 25)
Familiedrevet restaurant i Nils Juels Gate på Frogner. Restauranten har kun én kokk, og hele bordet må derfor belage seg på å dele flere pastaretter som serveres i flere runder.

Trattoria Popolare (Trondheimsveien 2)
Trivelig sted nederst på Gründerløkka. Skuffer aldri når lysten på antipasti og pasta melder seg.

Kverneriet (Kirkeveien 64B og Henrik Ibsens Gate 100)
Favorittsted for burger! Har smakt meg gjennom så å si hele menyen, og ingen av burgerne skuffer. Kyllingvingene med blåmuggostdip er også utrolig gode. Kverneriet har vært mitt favorittburgersted i flere år – og det er flere grunner til det. Servicen er alltid upåklagelig, ølkartet er imponerende, og det er rett og slett et veldig trivelig sted å være.

Maaemo (Dronning Eufemias gate 23)
Best i Oslo, og en av de beste i verden. Er så uendelig glad for at denne perlen finnes i Oslo!

Les mer her: En lunsj på Maaemo

The Tea Room (Youngs Gate 9) 
Fine-dining-restaurant startet av tidligere Maaemo-ansatte Luke Henderson og Jefferson Goldring. God service, god vin og veldig digg mat – topp tre i Oslo, og en av de beste i Norge.

På jakt etter flere Oslo-tips, reiseguider og mer? Følg gjerne på sosiale medier.

Instagram: @urbaniamagasin.no

Facebook: Urbania Magasin

(Visited 7 171 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar