Falkenberg Strandbad

Reise, Sverige

Perfekt for en weekend get-away

En (liten) biltur unna Oslo ligger Falkenberg Strandbad. Det svenske badehotellet er stort, men likevel oversiktlig, og har flere fasiliteter som spa, strand, stor bar og flere restauranter.

I lobbyen er det veldig hyggelig med peis (selv om sommeren) og stemningsfull musikk. Rommene er fine og romslige, de fleste har også balkong. Småting som sjokolade på puta, samt tøfler og morgenkåpe til låns, gjør at man føler seg ekstra velkommen.

Vi var på hotellet et døgn, likevel følte jeg ikke at jeg rakk å benytte meg av absolutt alt hotellet hadde å by på, så du kan fint være der en langhelg uten å kjede deg.

Spa

Hotellet har et stort spa-område med badstuer og basseng som alle gjester kan benytte. I tillegg til det åpne området, er det en egen avdeling for behandlinger. Vi testet avdelingens «Spa Ritual». Behandlingen startet med fotbad, deretter satt vi i badstu med ansiktsmaske, videre måtte man skrubbe hverandre på ekte hammam-vis før man avsluttet med leiremaske. Behandlingen anbefales for venninnegjenger eller andre grupper som ønsker å gjennomføre en hel behandling sammen – hele opplegget tok nemlig rundt to timer.

I løpet av oppholdet benyttet vi oss også en spa-området både inne og ute. Her kan man slappe av i eller ved bassenget eller ta et glass vin i solen. Mat- og drikkeservering er tilgjengelig i hele avdelingen.

Mat og drikke

Hotellet har flere restauranter. Restaurant Familie holder åpent hele året og serverer mat fra det svenske og franske kjøkkenet. I tillegg til Familie, har hotellet to sesongåpne restauranter. Bistro Mer tilbyr uteservering og er kun åpent om sommeren. Köket holder åpent om vinteren. Stor og deilig frokostbuffet serveres i Familie-restauranten. Sikre deg et bord ved vinduet og nyt.

Tips

Dersom du besøker Falkenberg Strandbad anbefales det på det sterkeste å spise is på Glasshuset Skrea. Her lager de vaffelkjeksen selv (!!!) foran deg. Jeg måtte slå til med tre kuler, og testet bringebær med lakris, eggelikør og pistasje. Alt smakte sinnsykt godt, men bringebæren var faktisk best.

PS: Turen til Falkenberg Strandbad ble arrangert av Visit Sweden, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet. 

(Visited 913 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar