Dansk toppblogger deler sine beste København-tips

Danmark, Europa, København, Reise

– Det beste med København er at man får følelsen av å være i en storby og en landsby på en og samme tid. Her er det koselig, samtidig som det er muligheter for kulturliv, shopping og å spise ute, sier den danske toppbloggeren Emily Salomon.

Sykkel_emily

Emily har i en årrekke blogget på Emilysalomon.dk., hvor hun deler tips og erfaringer om skjønnhet, mote, mat, intteriør, reise, kultur og sunnhet.  Hun har også skrevet for det danske motemagasinet Eurowoman, og er forfatter av boken Hverdagsglamour som kom ut i fjor.

Her deler Emily sine aller beste København-tips:

langebro-udsigt
Utsikt over Langebro. Foto: Emily Salomon

– Man bør reise til København om man vil spise godt, utforske de hyggelige nabolagene og handle i alle mulige slags internasjonale butikker. Det aller beste med København er at man bor så tett på havet, og at havnen er så ren at man kan bade der, sier hun.

Processed with VSCOcam with t1 preset
Brunsj på Wulff og Konstali. Foto: Emily Salomon

– Det er så utrolig mange bra steder å spise frokost eller brunsj her i København. Møller kaffe, Kjøkken, Mad og kaffe, Wulff og Konstali, Otto, Fars Dreng og Granola er alle gode alternativer å starte dagen!

Hotdogs_Emily
Emily kjøper gjerne take-away som kan nytes hjemme. Hun anbefaler spesielt matbodene på Papirøen. Foto: Emily Salomon

– Besøkende i København bør gå tur i Christiania, og dra ut på Papirøen for å kjøpe mat fra en av de mange bodene der. Jeg anbefaler også å bade på Islands Brygge eller Amager, samt titte innom Louisiana museum hvor de alltid har fantastiske utstillinger.

Vegtarlunsj me
Salat og pommes frites med trøffelolje på Union Kitchen. Foto: Emily Salomon

– Til lunsj ender jeg ofte opp på the Union Kitchen hvor de har veldig gode «chicken waffles», eller på Hafnia bar hvor de har veldig gode salater.

Emily_Penny

Emily går daglig turer med border collien Penny. Hun liker godt å gå tur i området Amager Fælled, som er like ved der hun bor, eller på Voldene på Christianshavn.

pluto_zps7rgskd3d
– Fra en middag på Pluto. Foto: Emily Salomon

– Pluto eller Gorilla er perfekte steder for en god middag. Jeg liker godt deres lekre småretter og uformelle stemning.

Lidkoeb Cocktail Bar in Vesterbro
Lidkoeb. Foto: Heather Cowper/Flickr

– For å ta en drink går jeg gjerne på Lidkoeb, som ligger gjemt i en bakgård på Vesterbro. Er man flere kan man med fordel dele en punch.Om vi skal videre ut, faller valget gjerne på Blume – som har en veldig god cocktailbar og et supert dansegulv.

Sneakers_Emily
Når Emily skal ha nye sko, stikker hun innom Naked. Foto: Emily Salomon

For noe nytt til garderoben handler Emily på Nué, Zornig eller Adélie. For nye sneakers stikker hun innom Naked.

La Glace_Emily
Når søthungeren setter inn, ender Emily ofte opp på La Glace. Foto: Emily Salomon

– Konditoriet La Glace har de lekreste kakene. For sunn snacks bør man sjekke ut Nicecream, som lager sunn is og bowls på frosne bananer.

Fresh Market

Emily er glad i både junk- og sunn mat. Om du er på jakt etter en sunn og rask frokost eller lunsj å ta med, anbefaler hun Fresh Market som ligger i Torvehallerne.

(Visited 7 754 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar