Bysommer? Tips til ti små utflukter i og utenfor Oslo

Kultur, Mat & drikke, Oslo

Sommer i byen

Oslo er best om sommeren. Det er varmt, færre folk og en skikkelig god, avslappet feriestemning i byen. Selvom noe er stengt, er masse åpent. Her er tips til ti ting du kan finne på i og utenfor byen i sommer:

1. Test en ny restaurant utenfor sentrum. Noen forslag er Lille Tøyen Kolonial (kjempegod pizza!, sommerstengt tom. 30.07), Ekebergrestauranten, Solsiden, Sagene lunsjbar, Lille Herbern og Hot Shop (NB: sommerstengt tom. 07.08).

2. Dra ut til en av øyene i Oslofjorden. Har du månedskort er turen frem og tilbake inkludert. På Gressholmen er det også ganske god matservering på Gressholmen Kro.

3. Nyt street food og sol på Vippa. Ikke verdens beste mat, men et av de flotteste stedene å være i solveggen – her står sola fra tidlig til sent. De har også veldig godt utvalg av øl og vin.

4. Sjekk ut byens strender og badesteder. I sentrum er Nydalen bad min favorittsted for sol/bad, med Huk er på en god andreplass. Like utenfor byen ligger Ingierstrand som også er superfin. Buss går direkte fra Oslo sentrum.

5. Bad i skogen på Lutvann eller Ulsrudvannet – SÅ fint.

6. Pakk piknik-kurven og spis i parken. Forslag til fine parker: Frognerparken, Myraløkka, Birkelunden, Torshovdalen og Birkelunden.

7. Glad i sjømat? Dra ned på Aker Brygge og handle ferske reker og fisk. I denne Facebook-gruppen kan du se hva som er tilgjengelig fra dag til dag, og til og med forhåndsbestille for henting dagen etter.

8. Test ut en av Oslos Michelin-restauranter. Det er jo tross alt sommer og ferie! Kontrast har åpent hele sommeren.

9. Regnværsdag? Ta turen ut til Henie Onstad, som ligger på Høvikodden, for å se nasjonal og internasjonal billedkunst. I sommer stilles verkene til den amerikanske fotografen Richard Avedon ut.

10. Lyst på en liten utflukt? Ta bussen ut til Strand Restaurant på Stabæk. Restaurant Strand ligger i Strandhuset i Bærum, og har vært i restaurantdrift helt siden 1924. Menyen på Strand endres etter sesong, men kjøkkenet har alltid fokus på rene, naturlig og bærekraftige råvarer. Sommermenyen står av fire småretter, fire hovedretter, tre desserter og diverse småretter (oliven, parmaskinke, brød og aioli for å nevne noe). Om våren/sommeren kan man spise ute i solen på terrassen. Utvalgt av vin er veldig bra, her er det mye økologisk og biodynamisk.

(Visited 2 718 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar