Favorittfrokost
MMMM acai bowl, det er bare så sinnsykt godt. Har spist det regelmessig til frokost helt siden jeg var i California for snart fire år siden.
Acaibær (acai uttales a-cai-eee) vokser vilt i Brasils regnskoger, og er fullspekket med flere næringsstoffer, blant annet antioksidander. Bærene har kort holdbarhet, og fryses eller lages til puree nesten umiddelbart etter plukking, det er derfor ikke mulig å få tak i acaibær i butikken. En Acai Bowl lages med pulver eller puree. Pulver selges i de fleste helsekostforretninger, og puree får man tak i hos Røtter på St. Hanshaugen. Jeg brukte Røtters puree i denne oppskriften.
En acai bowl består av en tykk smoothie laget av frosne acaibær eller pulver, andre bær, banan og juice. Smoothien toppes gjerne med diverse frukt, bær, honning, kokosflak og hjemmelaget granola.
Du trenger
- 1 frossen banan
- 1,5 dl frosne bær
- 1 plate acaipuree
- 0,5 dl koksmelk eller annen melk
- 1 ss nøttsmør
- 3 ss yoghurt (jeg brukte vaniljeyoghurt)
Slik gjør du
1. Miks alle ingrediensene i en blender til blandingen er jevn, spe på med mer væske om nødvendig. Hell over i en skål.
2. Topp med frø, granola og frukt du liker – denne er toppet med havregryn, mandler, jordbær, bringebær, banan, appelsin, granateple og en klatt mandelsmør.
Foto: Mona Marie