Koie Ramen, spennende nykommer i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Nytt ramensted i Oslo

Det har dukket opp veldig mange spennende, nye steder i Oslo denne høsten, Koie Ramen er ett av dem.

Helt siden jeg så Chef’s Table-episoden om Ivan Orkin (Ivan Ramen) på Netflix tidligere i år har jeg hatt skikkelig cravings på ramen (japansk nudelsuppe), men det har vært vanskelig å få tak i her i Oslo. Frem til nå har Sapporo Ramen har vært den eneste rendyrkede ramensjappa i hovedstaden, men stedet har ikke fått spesielt gode matanmeldelser. Hitchhiker har ramen på menyen av og til, og Monsun har det hele tiden, men heller ikke denne er noe å skryte av dessverre.

Med Koie har Oslo endelig fått et ordentlig ramensted, og det var jammen på tide.

Vi stakk innom en søndag kveld, da var det smekkfullt, men vi fikk presset oss ned på siden av et åttemannsbord. Det er ingen bord til to personer i restauranten, så her må du belage deg på å dele. Det kan jo for så vidt være hyggelig, spisefølget, venninnen min Marte, og jeg snakket med flere nordmenn som var ute for å «teste sånn ramen» for første gang.

Til tross for smekkfullt lokale og mange gjester å servere, var betjeningen svært hyggelig. De tok seg tid til å forklare menyen og slå av en spøk når bordet ble ryddet.

Menyen er ikke så stor, her kan du velge mellom fire typer ramen, samt tre småretter (edamame, karage og gyoza).

Vi skippet forrettene og gikk rett på ramen, men en eller flere av forrettene må definitivt testes neste gang.

Det var litt vanskelig å velge bare én suppe, men vi endte på shio (laget på saltbase servert med svinenakke) etter servitørens anbefaling, og miso (laget på misobase servert med sopp). Begge var gode, men holder kanskje en knapp på miso? Denne varianten er vegetar, men det er mulig å bestille ekstra kjøtt (svinenakke eller svineribbe) til å ha oppi.

Dette er ikke et sted du sitter og koser deg i timesvis, men stikker innom for å bli mett, eller rett og slett smake på «sånn der ramen».

Adresse: Osterhaus Gate 13

Koie 3
ramen 2
(Visited 2 603 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar