Mitt Oslo: Tjodunn Dyrnes (Smaken av Oslo)

Mitt Oslo, Oslo

Smaker seg gjennom Oslo

Frilansjournalist og blogger Tjodunn Dyrnes startet bloggen Smaken av Oslo i 2014 som et familieprosjekt. I løpet av året skulle hun og resten av familien (mannen Per og sønnen Storm på 11 år) teste en ny restaurant i Oslo hver eneste uke. Restaurantanmeldelser basert på besøkene ble lagt ut på bloggen.

Siden 2014 har bloggen utviklet seg til å være noe mer enn et familieprosjekt, og i dag finner man oppskrifter, reisetips og kokebokanmeldelser i tillegg til restaurantanmeldelser.

Tjodunn og familien bor i Oslo, og deler derfor flittig Oslo-tips. Her er bloggerens favoritter:

grådi 10

Frokost

Jeg er ikke noe stort frokostmenneske sånn hjemme, til hverdags, kanskje fordi det er litt tidlig? Men snakker vi hotellfrokost, er det noe ganske annet! Oslo er ikke stedet jeg oftest spiser frokost på hotell, men den økologiske frokosten på Guldsmeden hotell er definitivt å anbefalte!

Ellers er jeg mer en brunchperson, må jeg innrømme – og da gjerne the american way med drinker og flere småretter. Favorittstedet mitt er Grådi. En Meksikaneren, en Avokadoen og en stabel med pannekaker sammen med en Bloody Mary. Det kaller jeg en god start på dagen!

Vintage Kitchen -09

Lunsj

Lunsj vil jeg spise på helt nye Vintage Kitchen. Deres deilige, danskinspirerte smørrebrød i fantastisk fine omgivelser med hyggelig betjening. Å dingle ved bardisken mens den flinke kokken setter sammen en tartar med syltede nyper og hylleblomst-kapers er luksus.

Eller kombiner mat med kultur og natur hos Handwerk i Botanisk Hage. God mat og superkoselig. Et bra tips er å følge med på deres Facebookside for torsdagsmiddager. En opplevelse litt utenom det vanlige, og alltid knallgod mat.

Vintage Kitchen -06
Supreme roastworks 2
Tim Wendelboe 2

Kaffe

Min favorittkaffe er Satans god iskaffe hos Supreme Roastworks. All kaffen der er selvfølgelig god, men iskaffen…

Ellers stikker jeg gjerne innom hos Oslos billigste kafe på vei til eller fra byen: Trivelige KaffeLykke i Københavnergata 20.

Kamai 2

Middag & Drink

Jeg er inne i en asiatisk periode. Matsafari i Asia står på ønskelista, men enn så lenge får jeg kose meg med asiatiske smaker her i Oslo. Helaftens middag vil jeg spise hos Happolati eller Plah, når jeg har penger til det.

For litt smalere tider er det digg med sushi og bao på Kamai. Og er jeg blakk, har jeg likevel råd til nydelig og billig vietnamesisk pho på Da Lat.

Når jeg skal ut å ta en drink i Oslo blir det gjerne en gin på Territoriet. Er også glad i å teste ut nye kreasjoner i første etasje hos Himkok eller Bristol Grill.

SONY DSC
gutta paa haugen
Staycation kolibri 2

Matshopping

Shopper gjerne mat på Grønland. Å tusle rundt fra den ene lille butikken til den andre er spennende. Ofte ender jeg opp med matvarer jeg aldri har sett før, og som jeg må google før jeg finner ut av hva jeg kan bruke dem til.

Ellers er Mathallen med Annies pølsemakeri for kjøtt, fiskebåtene på Aker Brygge for fisk og skalldyr og  grønnsakshandleren på Sagene blant favorittene.

Pink Elephant

Beste Nykomling

Nykomling 2017 – the best is yet to come? Tidligere nevnte Vintage Kitchen er en god nykommer og det samme er indisk fine dining på Tjuvholmen, The Pink Elephant. Men jeg er også spent på Galt og Bokbackas nye sted Topphem.

(Visited 2 353 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar