Tre gode kaffesteder i New York

New York, USA

Kaffe og googling

En daglig kaffe- og kakepause er en viktig del av turen når man er på ferie, hvertfall for meg. Før en tur kan jeg gjerne bruke mye tid på å google hvor man finner byens beste kaffe (og kake), og besøkte ett eller flere av stedene.

Før New York-turen ble det gjort en del research, men det er kun ett av kaffestedene i denne guiden jeg faktisk visste om på forhånd. Oslo Coffee Roasters snublet vi over ved en tilfeldighet, og Supercrown Coffee lå rett og slett like ved venninnen min Hedda sin leilighet i Bushwick.

Flere av stedene jeg hadde lest om på forhånd, hadde faktisk ikke så god kaffe som forventet. Et lite tips til meg selv kan kanskje derfor være å google litt mindre, og snakke litt mer med de lokale neste gang?

Uansett: Her er tre steder med god kaffe og kake/småretter du trygt kan stikke innom uten å bli skuffet neste gang du er i New York:

Oslokaffe Brooklyn

Oslo Coffee roasters

I Williamsburg i Brooklyn ligger Oslo Coffee Roasters. Her har de flere gode blandinger, noen med nordiske navn som Thor og Frøy.

Navnevalget på kaffebaren er langt fra tilfeldig. Innehaverens kone har nemlig norske røtter. Må innrømme at jeg gikk innom på grunn av navnet, men kaffen var også veldig god, det samme var servicen. Kaffekoppen på bildet fikk jeg gratis fordi jeg kjøpte med meg et «Thor»-brygg for å drikke hjemme. Liker!

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

Maman

Jeg skal være helt ærlig og innrømme at kaffen på Maman ikke er den aller beste jeg har smakt, men koppene deres er kanskje de søteste jeg har sett noengang, i tillegg har de veldig gode kaker.

Maman passer perfekt for et lite stopp mellom shopping eller sightseeing når du er i Soho eller Greenwich. Vi testet pistasje-kaken og sjokoladecookiesen, begge var supergode.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

New York Maman
New York supercrown

Supercrown Coffee

New York turens aller beste kaffe drakk jeg (flere ganger) på Supercrown i Bushwick, Brooklyn. Lokalet er stort og rommer både brenneri og kafé. Stifteren har over 15 års erfaring som kaffebrenner, og det merkes, her er til og med filterkaffen supergod.

I tillegg til god kaffe, har de lette retter som chiapudding, birhermusli og skyr. Sist, men ikke minst, har de også helt episke egg-sandwicher.

Supercrown Coffee er rett og slett er must å stikke innom om du er i Bushwick.

Adresse: 8 Wilson Avenue, Brooklyn

(Visited 402 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar