Mitt Oslo: Hedda Kaupang

Mitt Oslo, Oslo

Opplever Oslo i høye hæler

Frilansjournalist og tekstforfatter Hedda Kaupang bor i Oslo, men er ofte på spennende reiser i både inn- og utland. Flere av reisene hennes dokumenteres på Instagram og bloggen Hedda Over Heels. På bloggen finner du byguider med gode mat- og shoppingtips, men også outfit-inspirasjon. Det er ikke vanskelig å se at Hedda har mange år i motebladet Costume bak seg, for å si det sånn.

Hedda er av typen som har på høye hæler enten hun spiser middag på en finere restaurant i San Francisco, en lokal tapasbar i Barcelona, eller på stranden (!) i Mexico.

Hedda bor på Grünerløkka med kjæresten Anders, som tidligere også har blitt intervjuet i denne spalten (kan sjekkes ut her – Mitt Oslo: Anders Husa).

Her deler journalisten sine beste Oslo-minner og tips:

Hva er ditt favorittstrøk i Oslo?

– Jeg bor på Grünerløkka, og trives nok aller best her. Allikevel liker jeg å sykle til St. Hanshaugen, Adamstuen og Frogner for å sitte på kafé og lese bok – eller titte på forbipasserende. Jeg prøver ofte å gå lange turer i byen og utforske nye områder.

Et av mine aller fineste minner er som tatt ut fra«Oslo 31. august». Vi var en vennegjeng som etter endt nachspiel bestemte oss for å dra til Frognerbadet, klatre over gjerdet og hoppe fra stupetårnet ut i sommernatta.

Beste nykomling i Oslo i 2017?

Vippa har gitt meg en følelse av København i Oslo. Jeg elsker det! Å sitte ved vannet i solsteika med en kald øl, er helt perfekt.

Beste Oslominne?

– Lange, lyse sommernetter i Oslo er det beste med byen. Et av mine aller fineste minner er som tatt ut fra«Oslo 31. august». Vi var en vennegjeng som etter endt nachspiel bestemte oss for å dra til Frognerbadet, klatre over gjerdet og hoppe fra stupetårnet ut i sommernatta. Lyset var helt magisk, og det eneste vi kunne høre var lyden av stillhet.

Bristol

Frokost og lunsj

Liebling på toppen av Løkka har digg, lett frokost og brunsj i sjarmerende lokaler. At det er gåavstand til leiligheten vår, er også et pluss.

Jeg er en sucker for gamle skatter som biblioteksbaren til Bristol – det eneste hotellet igjen i Oslo med egen pianist. Ingenting slår klassiske snitter og napoleonskake i disse omgivelsene. I tillegg har de fortsatt byens beste kakao.

Kaffe

Når det gjelder favorittkaffested i Oslo, står det mellom Supreme Roastworks og Tim Wendelboe.

Akkurat nå har jeg hang-up på Supremes «Satans god iskaffe». Den er faktisk nettopp det. Forfriskende og latterlig god.

Satans2
Pjolter2
Pjolter

Middag

En middag på Pjoltergeist er et must. Stedet er Oslo for meg. Å sitte i baren med kjæresten min og nyte småretter fra barmenyen, er noe av det beste jeg vet. Alt du får servert her har helt unike smakskombinasjoner.

Drink

Stamstedet er Territoriet nederst i Markveien. Folka, lokalet og stemningen er unik. Skal jeg allikevel bevege meg utenfor komfortsonen, ender jeg ofte opp på Torggata Botaniske eller med et glass naturvin på Bar Lardo.

Shopping

Jeg synes det er spennende at Oslo har fått såpass mange store motehus i sentrum. Isabel Marant og Saint Laurent er friske tilskudd. Nisjebutikkene på Løkka er også blant favorittene. Babel har et fantastisk utvalg av både skandinaviske og internasjonale designere. I tillegg finner du en bra vintage-avdeling bakerst i butikken! På Fransk Bazaar har de alltid noe fint til hjemmet – alt fra gamle champagneglass til kule lamper. Nyåpnede Grenen har digge, økologiske produkter – alt fra sminke og såper til tannbørster og kjøkkenutstyr.

(Visited 3 477 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar