Oslos beste burger

Mat & drikke, Oslo

burger-kverneriet-4

Oslo har, til noens glede og andres fortvilelse, blitt til en burgerjungel med mange gode spisesteder å velge mellom. Jeg har prøvd de fleste opp til flere ganger, og har konkludert med at Kverneriet er favoritten (og Munchies en god nummer to).

Kverneriet er kanskje den eneste burgersjappa i Oslo som ikke umiddelbart ser ut som en fra utsiden. Restauranten er stor og romslig, interiøret er stilig, og det henger masse grønne planter i vinduene. Det første man får øye på når man kommer inn dørene i første etasje er den ruvende baren som strekker seg helt til taket. Om du bestiller en øl som står på øverste hylle, må bartenderen ta i bruk stige for å få tak i den. Artig! Drikkemenyen til Kverneriet er i likhet med baren storslått, her er det øl, drinker og vin for enhver smak.

Selvom stilig interiør er vel og bra, og viktig for å skape en god opplevelse, er maten det aller viktigste.

Første gang jeg besøkte Kverneriet var i Tønsberg for noen år tilbake. Burgeren ble servert på papir, og vi fikk beskjed om at den «smakte best om man spiste med hendene». Servitøren fortalte også at både brød og ketchup var hjemmelaget. Dét er jeg fan av, at man lager mest mulig selv med gode råvarer. Burgerkjøttet er også av god kvalitet, jeg tør påstå at det smelter litt i munnen.

burger-kverneriet-1
Kverneriet-burgeren slik den ble (blir?) servert i Tønsberg.

Gleden var stor da Kverneriet åpnet i Kirkeveien i Oslo i 2015. Det er liksom litt langt å reise til Tønsberg bare for å spise burger (selvom det nesten er verdt det). Etter å ha gjennomført et titalls besøk på restaurantene i Oslo og Tøsberg, har jeg smakt meg gjennom en stor del av menyen. På den faste menyen er det syv burgere, seks kjøttbaserte og en vegetarvariant, samt én månedens-spesial. Jeg har lagt min elsk på burgeren The Boss, som er toppet med stekt løk og sopp, Jarslberg-ost, honning- og pepperglasert bacon og en helt sykt god chipotle-majones. Om du ikke har smakt den, prøv den!

På Kverneriet kan man velge mellom tre ulike typer fries: Original, parmesan & persille, og trøffelolje & persille. Sistnevnte er sinnsykt god og et must for trøffel-elskere. Friesene er gode i seg selv, men om du har lyst på enda en smaksopplevelse kan du bestille dip ved siden av. Aiolien og blåmuggostdressingen er sikre valg.

burger-kverneriet-2
The boss, fries med persille og trøffelolje og aioli-dipp. Say no more.

I tillegg til burgere serverer Kverneriet syv forretter, samt noen hovedretter for de som ikke vil ha burger. Blant forrettene er små porsjoner av spareribs, løkringer og  spicy kyllingvinger. Jeg har foreløpig bare testet sistnevnte, som blir servert med selleri-sticks og blåmuggost-dipp på siden. Veldig godt!

milkshake-kverneriet

Om du har plass igjen etter burger og fries, finnes det to desserter og diverse milkshakes på menyen. Milkshaken lages av iskrem fra Ben and Jerrys, og er sinnsykt god. Jeg har bare prøvd Chocolate fudge brownie, men må teste Cookie dough ved neste besøk.

PS: Svært mange Oslo-borgere har lagt sin elsk på Kverneriet, så om du vil sikre deg et bord i helgen bør du bestille opp mot to uker før planlagt besøk. Prisnivået er også noe høyere enn den gjengse burgerrestauranten i Oslo, men det forsvares av kvalitetskjøtt og hjemmelaget tilbehør.

Hvilket burgersted liker du, og hvorfor? Del gjerne i kommentarfeltet!

(Visited 1 782 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar