Nye favorittsteder i Oslo (2021/2022)

Oslo

Noen nye favoritter i Oslo:

Dangerous Club – liten, men veldig trivelig, bar ved Møllerveien. Bra musikk på vinyl, digge drinker, litt kontinental/diner-aktig-stemning? Kom tidlig i helgen for å få plass/bord, dette er poppis.

Mad Love – en liten pizzasjappe på Grønland som selger store stykker med «new-york-style» pizza. Alt stemmer her – størrelsen, toppingen, konsistens. Kommer tilbake hit mange ganger.

Grezzo – tidligere Maaemo-ansatt har tatt over Night Pig sine gamle lokaler for å lage italiensk. I første etasje er det bar, her kan man bestille a la carte, i andre etasje er det set-meny som gjelder. God mat, litt lite vinutvalg da jeg var innom, men fikk beskjed om at nytt vinkart kommer på plass ila februar.

Dapper Oslobukta – ah, jeg bare digger Dapper, klærne/skoene/duftene – og ikke minst maten/vinen. Dapper Oslobukta er et fint tilskudd til Barcode-området. Digg «bistromat» og mye god vin på glass (spør, så åpner de det meste).

Konoji – Izakayas lillesøster nederst på Grünerløkka. Japansk musikk på vinyl, gode småretter og godt utvalg sake og japansk øl. Dette stedet er lite og tar ikke bookinger, så vær der når det åpner (særlig i helgen) for å sikre deg bord.

Felloni&Piersante – liten sjappe som selger pølser og hjemmelaget pasta. Anbefaler forhåndbestilling, ravioliene fyker ut som varmt hvetebrød.

Little Pickle – hyggelig nabolagsrestaurant på Løkka som serverer hverdagsmat, flere av rettene har britisk preg. På søndager er det, i ekte britisk stil, søndagsstek som står på menyen. Vinmenyen kurateres Jefferson Goldring, en av Oslos hyggeligste og beste sommelierer. Dette stedet måtte dessverre åpne uten Luke Henderson, som tragisk gikk bort i fjor. Det er noe veldig fint med at vennegjengen driver i hans minne <3

Kafeteria August – hipp og hyggelig kafé/bar/resto. Rugbrød/comté/egg til frokost, og deleretter til lunsj og middag. Mye vegetar og gode viner. Køben-vibber.

Babbo – i fjor kom en gjeng dansker kom over til Oslo for å mekke god frokost/lunsj, middag og bakst på Guldsmeden Hotel til skikkelig gode priser. Hurra! Endelig et sted som lager romkugler og andre danske spesialiteter.

Velochef Cluhouse – ved første øyekast kan du kanskje lure på om du har entret Tour de France sitt norske hovedkvarter, men ikke la deg lure – her kan det lages mat! Grytebrød med godt og delikat pålegg til lunsj, smaksmeny til middag (byttes ofte) og diverse kaker over disk.

Zarathustra Meyhane – meze-sted i Thorvald Meyers gate. Man kan enten bestille stor eller liten meny, som varierer fra uke til uke, eller a la carte. Syns det var så mye spennende på a la carte at vi måtte teste nesten alt, neste gang blir det dagens. Smakfull mat, ble mett for 350,- kroner, føltes veldig som value for money!

Hammerhai Bar – mannen bak Angst har åpnet fargerike og innbydende Hammerhai i Oslobukta. Lekre og velsmakende cocktails. Snacks. Uteservering.

(Visited 3 740 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar