Mitt Oslo: Julie Balas

Mitt Oslo, Oslo

Fra Torshov til Tøyen

Blogger og forfatter Julie Ilona Balas deler oppskrifter (gjerne allergivennlige, og med kortreiste ingredienser), reisesaker, bokanbefalinger og Oslo-tips på bloggen Julies Matblogg.

Etter flere år på Torshov flyttet Julie nylig til Tøyen, et strøk hun tidligere var skeptisk til, men som nå er blitt hennes favorittsted.

– Jeg likte ikke Tøyen så godt før jeg flyttet hit fra Torshov. Nå skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke alltid har bodd her. Synes folk her er skikkelig hyggelige, vi har masse bra grønnsaksbutikker, og nye restauranter og barer popper opp hele tiden. Elsker å spise på Brutus, og nå har den nye ølbaren deres vegg i vegg også åpnet. Nytt stamsted for sure, det er nemlig helt rosa der (min favorittfarge!). Og så har jeg jo Botanisk hage som nærmeste nabo, elsker det.

Det har poppet opp flere nye, spennende steder i Oslo i 2017. Julie har mest troa på Vintage Kitchen, som ligger mellom Løkka, Grønland og nabolaget hennes på Tøyen.

Bloggeren skriver titt og stadig om Oslo, og deler i denne saken saken sine absolutte favorittsteder i byen.

Frokost og Brunsj

Jeg synes ikke det er så mange bra frokost/brunsj-steder i Oslo dessverre. Men de har veldig gode blingser og mye godt å drikke på Liebling, så der er jeg en del.

De har også masse digge raw kaker og is fra På Pinne.

Kaffe

For en kopp kaffe drar jeg på Supreme Roastworks! Det har vært mitt stamsted siden de åpnet.

De har etter min mening den beste kaffen, og den beste atmosfæren. Her har jeg skrevet en hel bok, bokstavelig talt.

Cappuccino og caffe latte på Supreme Roastworks. Foto: Camilla Hellum
Trattoria Popolare

Lunsj

Mitt favorittsted å spise en «ordentlig lunsj» er Trattoria popolare. Digger de enkle og rause italienske rettene, men det er jo en restaurant da og det tar jo litt tid.

For rask lunsj i farta liker jeg Miss Gin, hvor de har Bahn mi og vårruller.

Izakaya Julie balas 2

Middag

Mine to absolutte middagsfavoritter er Pjoltergeist og Izakaya. Liker at man på begge stedene bare kan droppe innom og spise småretter i baren.

På Izakaya går det ikke an å booke bord en gang. Begge serverer skikkelig bra japanksk/koreansk-ish mat.

Drink

Mitt yndlingssted for å ta en drink er Bar lardo! Men ikke for drink egentlig, men for god vin. De har også veldig digg ost og skinke som barsnack.

Ellers er jeg veldig glad i å ta en drink på Izakaya, eller bare drikke et glass Umeshu (plommebrennevin).

Izakaya 10
Botanisk hage Julie

Yndlingssted

Mitt yndlingssted i Oslo er Botanisk hage, definitivt. I alle sesongene. Elsker oldemors hage-delen, med et lite lysthus man kan ha piknik i.

Botanisk hage i Oslo er  kanskje ikke like velholdt som parker i andre, større byer, men det har sin sjarm det også. Stort pluss for den nye kaféen og svelene. Mmm!

Beste Oslominne

Julie har mange gode minner fra hovedstaden, og syns det er vanskelig å velge bare ett.

Her er noen av hennes beste minner fra sommeren 2017:

– Nattbading på både Sørenga og Tjuvholmen. Øyhopping i Oslofjorden, reker på Nye Gressholmen kro. Og all festingen og alle middagene på verandaen jeg fikk tid til innimellom jobbingen. Jeg tar sommerferien min i oktober.

Gressholmen
(Visited 2 664 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar