Syv ting som gjør høsten litt bedre

Høst, Inspirasjon, Ønskelister

Høsten er her

Og det merkes! Både med tanke på at det er blitt kaldere, og solen går ned altfor tidlig. Har egentlig aldri vært så stor fan av høsten, men i år er jeg klar til å ta imot de neste månedene med åpne armer. Senke skuldrene og pynte med høstblomster, tenne stearinlys og se gode serier i sofaen. Det skal bli deilig.

Har laget en liten liste over ting og tang som gjør høsten bittelitt bedre. Om du har flere tips tas de imot med takk!

1. Reiser

Høsten er den perfekt årstiden å reise på, spør du meg. Drar du til en storby slipper du å stå i lange køer for å se spennende attraksjoner eller spise på de beste restaurantene. Selv pleier jeg som regel alltid å reise en tur til syden i september, setter liksom enda mer pris på varmen når det er blitt kaldt i luften her i Norge.

2. God frokost

Mange sliter med å komme seg opp om morgenen når det er kaldt og mørkt. Det er forståelig, men om du har deilig frokost på lur på kjøkkenet skal jeg love deg at det er mye enklere. Gå til innkjøp av yndlingsfrokosten din. Selv spiser jeg nesten uten unntak meieriprodukter, frukt/bær og müsli, noen ganger et speilegg i tillegg. Har nettopp gått till innkjøp av Imres Granola, som har blitt anbefalt fra flere hold. Kjempegod granola, glutenfri og økologisk, laget for hånd. Jeg spiser den oppå Skyr med moccasmak sammen med bær, appelsin og banan – namnam!

3. Spennende bøker

Har lest litt bøker i høst/sommer, og kan varmt anbefale Kaninjegeren av Lars Kepler, Arv og Miljø av Vigdis Hjorth (samt Helga Hjorts Fri Vilje), Vingebelastning av Helga Flatland samt flere av romanene til Lena Andersson. De er ganske kleint og morsomme. Om Høsten av Karl Ove Knausgård er også fin å lese nettopp om høsten. I morgen skal jeg til Kreta, og med i kofferten har jeg Imot Naturen av Tomas Espedal, Sommerboken av Tove Jansson samt Flaggermusmannen av Jo Nesbø.

4. Høstblomster

Om høsten er man mye inne, da er det hyggelig å pynte med blomster i fine vaser. Ønsker meg denne fine fra Hay!

5. God sjokolade

Jeg elsker sjokolade. Blir nok aldri lei Stratos eller melkesjokolade fra Freia, men liker å teste nytt iblant. Nå har jeg akkurat bestilt skotsk sjokolade med havsalt fra Hei Fredag, butikken til blogger Hjartesmil. Det er såå mye fint og digg der. Andre søte favoritter er fløtebollene til Summerbird, eller lakrismarsipanen fra samme merke. Uslåelig.

6. Kvalitetsklær

Ull er gull når kulden setter inn. Selv møter jeg høsten med nye ullgensere strikket av venninne Marte, og merinoullprodukter fra Hanneli by Pierre Robert. Sikler litt på ullgenser fra Ganni og skjerf fra Holzweiler også.

7. Gode hudprodukter

Huden har en tendens til å bli litt tørrere om vinteren, det er derfor viktig å bruke gode produkter. Har prøvd et titalls håndkremer, og Aesop er en av få som virkelig funker mot tørre hender. De har også gode håndsåper. Er glad i neglelakk, gjerne mørke farger om høsten/vinteren. Rouge Noir fra Chanel er en evig favoritt.

PS: Ingen av linkene er reklamelinker, dette er kun velmente tips. Bilder er lånt fra produsentene Ganni, Imres Granola, Chanel, Hay, Holzweiler, Aesop, Coco Chocolatier og Gyldendal.

(Visited 717 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar