Martin Beyer Olsen er ukas gjest i Fysen, og vi snakker om soloshowet hans “Analog Champagne”, periodisk faste, hvordan mat han lager hjemme, og favorittsteder i New York, San Francisco, Tokyo og Oslo. Her er Beyers beste tips til hvor du spiser i de fire byene:
New York
Diner-kulturen liker jeg veldig godt, og jeg jakter alltid etter de beste pannekakene. Hvis man er i New York er det jævlig god mat uansett hva slags mat man liker, så det er en favorittmatby.
- Clinton St. Baking Company – pannekaker
- Five Leaves – pannekaker
- La Esquina – meksinkansk
- Minetta Tavern – burger (ved siden av Comedy Cellar, som Beyer Olsen også anbefaler)
- Sel Rose – østers
- Fette Sau – grillmat
- Juliette – liten perle i Williamsburg, fransk mat
San Francisco
Advarsel: “Fy fader det er dyrt der, det må man vite, tech-bransjen har tatt over byen”
- El Farolito – meksikansk gatekjøkken
- La Taqueria – meksikansk
- Rose’s Cafe – frokost (pannekaker, vafler)
- Memphis Minnie’s BBQ Joint – BBQ
Oslo
“Jeg har en tendens til å velge den asiatiske siden”
- Hedone – Happolati – Kanpai – Izakaya – uformelt
- J2 – koreansk fine dining
- Golden Chimp – dumplings på Tøyen
- Klosteret – første fine dining i Oslo
- Szechuan Chengdu – spør etter den røde menyen
- Rest – fine dining
Tokyo
“Japan er et bra matland, men det har vært krevende å lære seg å like maten. Første gang jeg var der, likte jeg ikke sushi og spiste bare pommes frites på kvelden”
- Park Hyatt Tokyo – fantastisk utsikt, mat og drikke (dette er der Scarlett Johansson og Bill Murray bor i Lost in Translation <3)
- Clinton Street Bakery – dra hit om du får cravings på amerikanske pannekaker
- Ivy Place – pannekaker
- Shin-Yokohama Ramen Museum – ikke vært, men syns det høres gøy ut.
- Tokyo er byen for “rare” matkonsepter – hundekafe/uglekafe/lamakafe/Alcatraz ER (restaurant som skal forestille en blanding av sykehus og fengsel)