Favorittrestauranter i Oslo 2022

Oslo

Her kommer en oppsummering av mine favorittsteder i Oslo i 2022. Merk dere følgende:

  • Spiste ikke på Michelin-restauranter i Oslo i fjor
  • Har ikke vært innom St.Lars, Le Benjamin, À L’aise, Golden Chimp eller Kolonialen (vet ikke helt hvordan det skjedde, syns alle stedene er veldig bra, men året bare fløy avgårde)
  • Har ikke spist på Mon Oncle, Rest eller Stallen, men har lyst til å teste alle

Uansett – her er listen:

Brunsj

Dapper Bistro. Eggs benedict med urtehollandaise var kanskje den beste brunsjretten jeg spiste i Oslo i 2022. Mmmmmm. Kult lokale. Alltid god service.

Pillefyken. Fresht lokale. Fin uteservering med digge “solstoler”. Gode råvarer. Bra vinkart.

Løkka Deli. Byens beste sandwichsted spør du meg. Prøver ofte å velge noe annet enn den med pastrami, men det går ikke fordi den er så god.

Kafeteria August. KA er soleklar go-to for brunsj – men også frokost og middag. Et sted man kan stikke innom for snitt og sitronterte etter jobb, eller en helaften. En av mine absolutte favoritter i byen. Pluss for dyktig sommelier som kuraterer et spennende vinkart.

Pizza

ZZ. Byens beste pizza. Tjukk og luftig bunn. Bra topping. Favorittene er burrata + parmaskinke eller blåmuggost og bacon.

Mad Love. Liten pizzasjappe på Grønland som selger store stykker med «new-york-style» pizza. Alt stemmer her – størrelsen, toppingen, konsistensen.

Uformelt

Izakaya. En favoritt fordi det er så hyggelig der. Småretter, plommesake og kirin. Pluss for mandagsåpent. Kun drop-in.

Skur33. Sommersted. Hummerpasta og hjemmelaget pistasjeis.

Velochef Clubhouse. Uformelt sted med meny som skiftes ofte (hver tredje uke). Varierte smaker, gode råvarer, søte folk som driver. Har holdt til i Hausmannsgate, men flytter og gjenåpner på ny adresse i 2023.

Kafeteria August. Se beskrivelse av K-A over.

Smia. En av byens absolutt hyggeligste og mest stemingsfulle restauranter. Liten meny med få endringer, men det gjør ikke noe, det er noe litt sjarmerende med å holde på det samme. Rause porsjoner. Kun levende stearinlys som lyser opp lokalet.

Vinbarer

Territoriet. Godt vinutvalg. Zalto-glass. God service. Fint lokale. Søt uteservering. Opplegg på 17.mai. Noen ganger små eventer og konserter.

Nektar. Nektar leverer alltid – stemningsfullt og koselig, hyggelige folk, god mat og MYE bra vin på glass. De bak baren trenger ikke mange stikkord for å anbefale noe som er midt i blinken.

Lasarett. Intimt. Mye godt på glass, og oster/skinker/mandler om man skulle trenge litt snacks til vinen. Lasarett kjører ofte pop-ups med mat og vinsmakinger – følg med på Instagram for oppdateringer.

Becco. Go-to for et glass med venner eller en øl før middag i sentrum.

Set-meny/fine-dining

Punk Royale. Morsomt og litt småcrazy konsept: Servering av “fine dining”-mat i nattklubbomgivelser. Helt fantastisk mat, ikke så god vin (dessverre), men det er ikke grunn til å ikke dra. Vær forberedt på allsang, mating og servering av dessertvin i sprøyte.

J2. Koreansk fine dining. Nydelig mat. Ikke så spennende vinkart (enda).

Panu. Allerede blitt en favoritt før det har åpnet. Barkvelder og pop-ups i 2022 har vært helt prima. 13.januar åpner restauranten “på ekte”. Du lurer kanskje på hvem som skal lage maten? Kokker med henholdsvis Alchemist og Maaemo på CVen. Det er bare å booke bord så snart det blir mulig, dette kommer til å bli både bra og populært.

Einer. Moderne, stilrent og hyggelig lokale med litt dunkel belysning. Gode råvarer (kun norske) og smaker. Mange retter. Einer har endret menyoppsett noen ganger, nå er kun set-meny til 1590,- tilgjengelig. Einerbar er i kjelleren, her serveres drikke og småretter.

Bar Amour. Søt liten “bule” i andre etasje på Tranen på Kiellands. Duoen Halaigh (eks-Maaemo) og Jonas er gode på henholdsvis mat og vin. Uformelt. Trivelig.

Indisk

Indian Street Food Company. Nykommer på Sørenga. Moderne, stilrent lokale. Mye bra vin (tilogmed natur). Smakfull mat.

Jewel of India. Favoritt gjennom mange år. Før var det to lokasjoner, Frogner og Sandaker, men den på Sandaker er dessverre lagt ned. Stemningsfullt lokale, god mat, hyggelig service.

Masala Politics. På menyen finner man retter fra alle Indias hjørner – nord, sør, øst og vest. Har foreløpig bare smakt noen av rettene på menyen (som er stooor), men foreløpige favoritter er Beef Eggplant Uttapam og Butter Chicken.

Sushi

Sushibar+Wine: Fast go-to for sushi.

Alex Sushi: Vært i byen lenge, men fikk faktisk ikke besøkt det før i år. Veldig god mat. Nam.

(Visited 2 055 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar