På jakt etter noe digg å drikke i påsken? Her er noen tips:
Matthieu Barret Petit Ours Saint-Joseph 2019 – er det noe jeg kjøper igjen og igjen, er det rødvinene til Matthieu Barret! Denne fyldige godbiten kom på slippet i mars. Kjøttfull frukt, plomme, hint av pepper. Litt tørr. Namnam!
Chanin Sta. Rita Hills Pinot Noir 2019 – helt nydelig pinot noir fra California. Mørke bær, urter, fat. Verdt hver krone (329,-).
Aperol! Med masse is, appelsin og prosecco – for eksempel Mezza di Mezza.
Bulle Nature Petillant Naturel 2018 – kremet og saftig pet nat med preg av eple og urter. Perfekt i solveggen.
Casa Belfi Naturalmentefrizzante Rosso – vil du kanskje heller ha røde bobler? Sjekk ut denne biodynamiske «proseccoen». Fruktig og frisk med smak av røde bær.
Clemens Busch Pündericher Riesling Kabinett 2018 – frisk og saftig riesling som er akkurat passe søt. Har drukket denne til crispy duck og sushi. Blir garantert mer av denne utover våren og sommeren.
Oslo Brewing Company – OBC er gode på sesongbasert øl, og til påsken har de laget Påskekrim (belgisk hveteøl) og Orange Soda Sour, en berliner weisse med smak av appelsin.
Chavy-Chouet Bourgogne Les Femelottes 2019 – Klassisk hvit burgunder med duft av gule epler + innslag av vanilje og smørtoner. Frisk mineralitet, god lengde, snill pris.
Bols Advocaat – aah eggelikør, et must til jul og påske. Tjukk og eggedosislignende med smak av cognac. Pleier å ha den i kjøleskapet, eller drikke den med en isbit i glasset. Godt på vaniljeis også.