På jakt etter noe nytt å drikke under lockdown? Her er femten tips

Drikke, Inspirasjon, Mat og drikke, Vintips

Lockdown og skjenkestopp betyr vinsmaking hjemme. I januar/februar har det blitt litt testing oooog her er noen av høydepunktene:

Pure & Naked 2019 (265,-) – tysk, aromatisk pet nat med morsomt navn (hehe). Naturlig tørr med frisk syre og delikate bobler. Server den som aperitif, eller til ost, fisk, skalldyr eller en digg salat.

Nyetimber Classic Cuvee (400,-) – nydelige, engelske bobler. Fruktig og kremet med smak av moden frukt, eple og litt kjeks + mineraler. Drakk denne til bla. kongekrabbedumplings fra The Golden Chimp på Tøyen. Blir ikke lenge til reprise.

Carretta Langhe Nebbiolo 2019 (189,-) – yummi nebbiolo med preg av roseblader, røde frukter og innslag av anis + lær. Drakk denne til coque au vin, syns det funket, men det går nok også bra med feks. lasagne eller pizza, aka perfekt helgemat.

Carillon La Vigne du Petit Poirier 2018 (240,-) –  noe av det beste jeg vet, er hvite viner fra Burgund. Denne er lett aromatisk og floral, men har god fylde og mineralsk avslutning.

Blankbottle Moment of Silence 2020 (233,-) – litt tørr og mineralsk sørafrikaner. Eksotiske frukter, fersken, urter og sitrus. God til feks. skalldyr.

Blankbottle Master of None 2020 (242,-) – digg og juicy rødvin med preg av bær, urter og krydder. Drakk denne litt avkjølt til noen digge skinker en fredagskveld med gode venninner.

Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019 (195,-) – rett og slett en veldig god, gresk rødvin. Kompleks og saftig. Drikk den til for eksempel pasta, lam eller alene.

Piper Heidsieck Brut (439,-) – ikke-årgang, men drikkeklar champagne med fruktige toner av bla. eple og sitrus. Småtørr. Champagne går jo til alt! Drakk den faktisk til pizza på en lørdag.

Camillo Donati Lambrusco dell’Emilia 2019 (239,-) – drikker denne og tenker på forrige tur til Italia (Parma). Smaker av moreller og røde bær. Leskende, men litt tørr finish.

Angiolino Maule Pico 2016 (329,-) – spennende naturvin som smaker av bla. hylleblomst, tørket frukt og litt honning. Fruktig med lang ettersmak.

Louis Roderer Brut Premier (479,-) – det er lov å legge litt ekstra i flaskene om dagen. Louis Roderer Brut Premier er en deilig og fyldig champagne. Eple og sitrus, kjeks og litt mineraler. Lang ettersmak. Drikk den en dag du trenger det.

Var så heldig å få en pakke med disse ferdigblandede drinkene fra Køben-baserte Empirical Spirits av en venninne. Can 01 smaker bla. te og stikkelsbær, og Can 02 smaker bla. kirsebær og solbær. Gode og litt sterke drinker på boks.

To alkoholfrie tips til slutt: Organico Lemon Refresher (99,-) – frisk og spennende fransk musserende juice produsert. Ikke for søt, og ikke for syrlig. Passer til nesten alt. Lervig No Worries Grapefruit (35,-) – rett og slett en alkoholfri IPA med smak av grapefrukt.

(Visited 866 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar