Crêperie Tati, Gotland

Gotland, Reise, Sverige

Et helt unikt sted

På Førö, som ligger nord på Gotland, ligger Crêperie Tati. Her har man virkelig muligheten til å smake et lite stykke Frankrike i Sverige. Galetter og crêpes som serveres lages nemlig av crêpiers fra Bretagne, og smaker supergodt. Morsomme navn har maten også. Vi testet en salt variant (Elvis Deluxe) med skinke, egg, forskjellig ost og salat, og en søt (Sommarnattens Leende) med syltetøy og safran-is. Får vann i munnen bare jeg skriver om det.

Crêperie Tati er et av flere herlige steder startet opp av Thomas Lindholm. Lindholm har, sammen med sin datter, egentlig laget en liten landsby med unike steder ved siden av hverandre på Fårö.

I tillegg til Crêperie Tati finner man også en bokhandel, konsertscene, restauranten Bistro Albatross, Slow Train (bed and breakfast), Kutens Bensin og kafeen Elsie’s Cafe på området. På konsertscenen har artister som Jack Baymoore & the Bandits, Billy Lee Riley, Bro-Elvis, Carola, Huelyn Duval og Pugh Rogefeldt spilt.

Alle stedene er i skikkelig 1950-talls stil, og har på sett og vis blitt Lindholms livsverk.

Lindholms interesse for motorsykler, musikk og film preger hele området. Han har for eksempel kjøpt ambulansen som kjørte James Dean til sykehuset før han døde, samt flere andre Hollywood-rekvisitter og nips.

På restaurantene og det lille bed & breakfast-stedet jobber folk fra flere ulike land i Europa, og tilfører stedet en slags internasjonal «feeling». Å gi flere folk arbeid, er også en av årsakene til at Lindholm ønsker å utvide enda mer. Ganske koselig, i grunn.

Som de fleste av de unike stedene på Gotland, ligger dette litt«in the middle of nowhere», men det er nettopp dét som er med på å gjøre det så spesielt. Ta turen, du kommer ikke til å angre.

Adresse: Fårö Broskogs 1156, 624 66 Fårö

Creperie tati 4
creperie tati 7

NB: Gjør oppmerksom på at ture til Gotland ble arrangert av Visit Sweden, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet. 

(Visited 677 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar