Bypåske? Dette kan du finne på i Oslo

Kultur, Mat & drikke, Oslo

Mat, drikke, tur og serier

Med strålende vær og mindre folk enn vanlig er byen et supert sted å være i påsken. Her er tips til aktiviteter du kan finne på i Oslo den kommende uken:

Lyst på en liten utflukt? Gøteborg er bare tre timer unna og byr på mase spennende mat- og kulturopplevelser. Andre steder som er en relativt kort kjøretur unna er Strømstad Spa og Villa Malla.  Selv gleder jeg meg til påsketur til Engø Gård – her kan man kjøre full pakke med overnatting og 7-retters middag, eller stikke innom for påskebrunsj.

Les mer her: Guide til Gøteborg

Les mer her: 24 timer i Gøteborg

Ønsker du å være «borte hjemme» her i byen, er staycation på nyåpnede Amerikalinjen et godt alternativ.

Ut å spise? Flere gode steder holder åpent i påsken, blant annet Trattoria Popolare, Night Pig og Le Benjamin, en av mine absolutte favorittrestauranter i Oslo. Denne er populær, så det er lurt å bestille bord på forhånd.

Ingen påske uten påskebrunsj. Nedre Foss Gård disker tradisjonen tro opp med påskebrunsj torsdag-søndag i påsken. Det er mulig å kjøpe billett på forhånd for å sikre seg plass.

Glad i film? Det går flere gode skrekk- og spenningsfilmer på kino om dagen. Skrekkfilmene Us og Pet Sementary har høstet henholdsvis terningkast 5 og 4 på anmeldernes terninger og er gode valg.

Unn deg litt ekstra i påskeegget og sett deg til rette i sofaen med skikkelig god krim/skrekk. Sebastien Bruno, Sverre Sætre, Summerbird, Samson og Pascal selger smafulle, fylte påskeegg og marsipan. Det bugner av gode spenningsserier på diverse strømmetjenester, her er noen anbefalinger innenfor sjangerne krim/spenning/thriller: The Bodyguard (Netflix), Black Mirror (Netflix), The Haunting of Hill House (Netflix), The Sinner (Netflix), True Detective sesong 3 (HBO), Sharp Objects (HBO), Le Bureau (NRK), Marcella (Netflix), Broadchurch (Netflix) og Killing Eve (HBO).

Det er meldt strålende vær, hvilket er perfekt for lunsj, en kopp kaffe eller et glass vin i solen. Oslo Street Food har åpent hele påsken, det samme gjelder Vippa, Grådi, Brutus, Territoriet og Gaasa.

Klar for litt kulturelt påfyll? Sjekk ut utstillingen Månen – fra vår indre verden til det ytre rom på Henie Onstad. Har åpent hver dag i påsken med unntak av mandag 22.04.

Om du ønsker et innblikk bak scenen i operaen er det mulig å være med på omvisning hver dag i påsken – se oversikt over tidene her.

(Visited 1 241 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar