Alkoholfrie favoritter

Drikke, Mat og drikke

Erstatninger for vin, kombucha og brus laget med ekte fruktjuice. Her er noen alkoholfrie favorittprodukter og -produsenter:

image_6704651a-30a2-465b-8304-29ce1a6554d3_900x

ALT. Sparkling Chardonnay

Alkoholfri hvitvin laget med 100% Chardonnay-druer, utviklet av Leske. Frisk syrlighet, og smaker av grønne epler, sitrus og hvite blomster. Denne går like bra til mat som til fest. Passer som aperitiff, og til feks. fisk, skalldyr, salater, kremet suppe, myk ost og snacks.

Grimstad brusfabrikk

I 2018 satte en glad og engasjert gjeng fra Grimstad seg som mål å lage verdens beste brus. Må si de er på god vei ut fra det jeg har smakt. Appelsinbrusen deres, for eksempel, er helt fantastisk. Grimstad Brusfabrikk lager årlig også julebrus – ny smak hvert år.

grimstad
ambijus

Ambijus

Et helt nydelig alternativ til vin, utviklet av Leske. Produktet er inspirert av nordisk natur og turer i skogen, og smaker som et herlig sammensurium av fermentert eple, granbær, hylleblomst, einebær og eik.

Empress Kombucha

Norske Empress lager spennende kombucha og vinalternativer med lite sukker. Sjekk ut variantene med rose/plomme/einer og jordbær/hibiskus/kardemomme.

Empress_Ficus Zing_HoneyWIne - Beautywide
E63ED870-E82C-470E-BA95-788CA0C08F52_2048x2048

Luscombe

Britiske Luscombe lager forfriskende, alkoholfri drikke uten kunstige tilsetningsstoffer. Variantene med tranebær og bringebær er to must – anbefaler også varmt alle ingefærølene deres.

Copenhagen Sparkling tea

Dansk produsent som lager økologisk, musserende te med ingen/lite alkohol. Favoritten er den blå, som er basert på hele 13 ulike te-typer. Smaker av jasmin, kamomille og hvit te – nam!

Skjermbilde 2021-11-30 kl. 15.52.03
villbrygg

Villbrygg

Norske Vanessa Krogh og Cornelia Øiestad bruker fermenterte, ville planter og vekster (det meste fra Oslo) til å lage alkoholfri drikke. Alle produktene er sesongbasert, og i løpet av et år produserer duoen drikke basert på alt fra jordbær til gran. Gründerbedriften leverer varer til Fuglen og Maaemo, for å nevne noen.

(Visited 455 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar