Fire ting å glede seg til i februar

Kultur, Månedslister, Oslo

Vinter
Jeg er blant dem som fortsatt tror/håper på snø og litt vinter i februar. Foto: David Mediante

Januar har en fin måned, men det er hakket flere små merkedager å glede seg til i februar. Her er noe av det du kan glede deg til:

Ny sesong av Girls

Lena Dunham Girls
Det blir godt å endelig få en gjensyn med Lena «Hannah» Dunham & Co. Foto: HBO Nordic


I februar kommer endelig femte – men også siste – sesong av Girls! Gleder meg til å se hvor langt firkløveret Hannah, Jessa, Marni og Shoshanna har kommet i selvrealiseringen og livet generelt siden sist. Om du enda ikke har sett serien anbefaler jeg på det varmeste at du starter på sesong 1 i dag (finnes på HBO Nordic). Det er dessverre for få serieskapere som tør å gi seg mens jernet er varmt, og det er tøft av Lena Dunham å gi seg med serien etter femte sesong. Heldigvis er Dunham synlig i feminist- og andre viktige debatter støtt og stadig, så vi kommer nok til å se masse til henne fremover uansett. Dunham lager ukentlig nyhetsbrev (Lenny Letter) og podkast (Women of the hour), her snakker hun og gjester om helse, stil, politikk, vennskap og feminisme, anbefales på det varmeste.

Fastelavn

Fastelavn
Namnam. Boller med krem og mandelmasse fra Samson. Foto: Camilla Hellum

Fastelavnsboller er bare så sykt godt, og et must i februar. Om du ikke orker å lage bollene selv er det mulig å kjøpe hos samtlige bakerier i byen. I fjor solgte både Samson og Godt Brød den svenske varianten med krem og mandelmasse i tillegg til den tradisjonelle med krem og syltetøy. Ja takk – begge deler, sier jeg.

Valentines Day

Blomster
Om du er av typen som «glemmer» å gi kjæresten din oppmerksomhet i hverdagen kan kanskje Valentines være en grei påminnelse til å kjøpe med blomster (eller noe annet hyggelig) hjem?

Jada, kliss klass, men er det ikke litt koselig også? Hva med å bruke dagen til å se en venninne eller et familiemedlem du ikke har sett på lenge, eller lage en god og litt romantisk dessert til kjæresten? Valentines Day trenger absolutt ikke være en kjøpefest, men en dag man kan bruke til å sette litt ekstra pris på noen man er glad i.

Morsdag 

Morsdag bilde

Hvordan og hvor mye man feirer morsdagen varierer veldig fra familie til familie, noen feirer morsdag og farsdag mens andre gjør det ikke. Selv syns jeg det er fint med dager som dedikeres til folk man er glad i, som mor eller far. Heller ikke morsdagen trenger å være noe kjøpefest, men det er både enkelt og veldig hyggelig å ta en tur på besøk, bake en kake, invitere på middag eller lage et koselig kort – jeg er ganske sikker på at moren din fortjener det!

 

 

(Visited 307 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar